image

Internet kill-switch terug op Amerikaanse agenda

zondag 30 januari 2011, 11:20 door Redactie, 8 reacties

Op dezelfde dag dat het internet in Egypte werd afgesloten, kwam in de Verenigde Staten het plan voor een internet kill-switch weer terug op de agenda. De wetgeving zou president Barack Obama niet dezelfde rechten als de Egyptische president Hosni Mubarak geven, aldus de Republikeinse Senator die het plan voorstelde. De wet zou alleen bedoeld zijn om te voorkomen dat "significante cyberdreigingen" schade aanrichten.

"Mijn wetgeving biedt een mechanisme voor de overheid om met de private sector samen te werken in het geval van een echte cyberramp", aldus Collins in een e-mail tegenover Wired. "Het geeft onze natie de beste middelen om snel op een grote dreiging te reageren." In eerste instantie verliep het voorstel voordat het congres het kon behandelen. Wanneer het nu weer wordt voorgesteld is nog niet bekend.

Overheid
Volgens Robert Graham van Errata Security is het plan goedbedoeld, maar wordt het uiteindelijk een groter probleem dan het zou moeten oplossen. In tegenstelling tot wat Collins zegt, denkt Graham wel dat Obama de wetgeving kan gebruiken om het internet uit te schakelen. "En de bevolking steunt dit soort wetten, omdat ze in de competentie van de overheid geloven."Uit eigen ervaring zegt Graham dat overheidsnetwerken vaak het slechtst beveiligd zijn. Het zou dan ook irrationeel zijn om te denken dat als de overheid meer macht krijgt, het in staat is om de netwerken van anderen beter te beschermen.

Veel van de partijen die zich hiermee bezighouden, denken echt dat dit het internet veilig kan maken, maar ze hebben het volgens Graham bij het verkeerde eind. "Het eerder genoemde voorstel wordt gesteund door de beveiligingsindustrie, van Symantec tot SANS. Hoewel dit soort instellingen profiteren van cybersecurity-wetgeving, is er geen samenzwering. Ze denken echt dat het internet van meer wetgeving beter wordt, maar dat is niet het geval."

Dat kan er uiteindelijk voor zorgen dat mensen die een ander geluid laten horen de mond gesnoerd wordt. "We vertrouwen onze overheid teveel met het beschermen van onze belangen, terwijl het de overheid is die een bedreiging voor die belangen vormt", zegt Graham. Hij merkt op dat het internet een bron van vrijheid in de wereld is, omdat het buiten de controle van de overheid ligt. "Zelfs met een goedaardige en vriendelijke overheid als de onze, moeten we het zo houden."

Reacties (8)
30-01-2011, 11:40 door Syzygy
Ik ben blij dat er in de hele wereld zo goed over mijn veiligheid nagedacht wordt. ;-)

Ik hoef eigenlijk alleen nog maar belasting te betalen en verder nergens meer over na te denken.
30-01-2011, 12:29 door Didier Stevens
Ik denk dat deze kill switch in de handen van de VS er andere landen zal aan toe zetten om hun Internet infrastructuur minder te laten afzangen van elementen die onder controle zijn van de VS.
30-01-2011, 12:31 door Anoniem
In plaats van een land de steentijd in te bombarderen, wordt het nu mogelijk een land in het pre-WWW tijdperk terug te bombarderen. Wel goed tegen cybercrime natuurlijk! En dan kunnen we weer papieren aangifte doen, geen lastig DigiD met of zonder 2 factor authenticatie.
30-01-2011, 22:30 door Martijn2
Die Amerikanen zijn zo jaloers op de Egyptenaren... het liefst willen ze natuurlijk totale controle als Kim jong-il ;)
31-01-2011, 01:20 door Anoniem
Ik zou zelf ook graag zo`n kill switch willen hebben om Amerika af te sluiten .
Meteen één keer indrukken en nooit meer uittrekken ...
31-01-2011, 09:39 door Dev_Null
Het word tijd dat "lokale en globale politici","machthebbers" zo'n ding gebouwd krijgen in hun hoofd.
Dan kan het volk ze zelf tijdig pauzeren / uitzetten, voordat ze echt blijvende schade aanrichten aan onze samenleving t.g.v. het najagen van hun eigen ego, "politieke agenda", belangenbehartiging van hun zakenvriendjes "via de wet"


"If you really want to destroy something permantently", Do not use C4 or Cemtex
Use Politics and politicians instead to a long lasting effect!"
31-01-2011, 20:07 door Anoniem
En de rest van de wereld maar bekritiseren omdat ze het internet van de burgers afsluiten.

Hypocrieten.
01-02-2011, 20:31 door Anoniem
Dat het internet in Egypte is afgesloten door de overheid is een zware vorm van agressie naar het volk. Nu het land in chaos wegzakt, moet het volk zich kunnen beschermen tegen plunderaars. Hiervoor is het noodzakelijk dat mensen met elkaar kunnen communiceren. Het volk kan zich perfect zelf beschermen via volksmilities die privaat gefinancierd worden. Politiemisbruik in ten slotte één van de hoofdredenen voor deze opstand.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.