image

Politie arresteert Friese laptophelers

donderdag 3 februari 2011, 12:03 door Redactie, 2 reacties

De politie heeft de afgelopen maanden vijf Leeuwarders aangehouden op verdenking van het “helen” van gestolen laptops. De laptops werden in de zomer van 2009 bij scholen in Leeuwarden en Groningen gestolen door een 25- jarige inwoner van Leeuwarden. Een man uit Noordhorn kocht in dat zelfde jaar een laptop bij een andere Leeuwardenaar. Een jaar later verkocht hij de laptop wegens een klein defect aan een Amsterdammer.

Toen die de laptop ter reparatie aanbood bij een handelaar, bleek via het serienummer dat de laptop in 2009 in Leeuwarden was gestolen. Beide benadeelden namen contact op met de politie. Vervolgens werd er een onderzoek ingesteld. Uit het onderzoek kwam een 29-jarige inwoner van Leeuwarden naar voren. Hij had de laptop via internet verkocht aan zijn de man uit Noordhorn.

Tijdens de verhoren bleek dat hij meerdere laptops voor lage prijzen had doorverkocht aan vier inwoners van Leeuwarden. Alle verdachten werden in de periode van augustus 2010 tot januari 2011 aangehouden en verhoord op het politiebureau, waar de mannen hun betrokkenheid bekenden. Tijdens het onderzoek heeft de politie zeven gestolen laptops in beslag genomen.

Reacties (2)
03-02-2011, 17:20 door Syzygy
Die Friezen zijn niet te vertrouwen, afstoten die Provincie ;-)
03-02-2011, 19:10 door Anoniem
Vind het niet erg als Fryslan Frij wordt, eindelijk van Den Haag af...En kunnen we al het tuig letterlijk uitzetten..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.