image

EU wil meer passagiersgegevens uitwisselen

donderdag 3 februari 2011, 14:23 door Redactie, 9 reacties

De Europese Unie is van plan om meer passagiersgegevens uit te wisselen, niet alleen voor de bestrijding van terrorisme, maar ook om andere misdrijven zoals drugssmokkel tegen te gaan. Volgens het plan moeten alle luchtvaartmaatschappijen met bestemmingen in de EU passagiersgegevens aan de nationale autoriteiten overhandigen, als die hier om vragen. De VS, Canada en Australië krijgen deze gegevens al. Die bestaan uit de informatie die de passagier tijdens de registratie en het boeken van een ticket invult.

De Europese Commissie benadrukt dat er maatregelen aanwezig zijn om de privacy te beschermen. "Gemeenschappelijk regels zijn nodig om ernstige misdaden te bestrijden, zoals drugs- en mensensmokkel, alsmede terrorisme, en ervoor te zorgen dat de privacy van reizigers in alle lidstaten wordt gerespecteerd."

Reacties (9)
03-02-2011, 14:43 door spatieman
dat ze maar het zelfde gaan doen als de US, ook ALLE gegevens van haar burgers opslaan die naar ons flitspaal land komen.
want stel je voor ,er zou een terrorist tussen al die terroristen zitten..
03-02-2011, 14:57 door Anoniem
Hoe dan? Als ze die gegevens hebben, is de privacy geschonden. Punt.
Daar gaat geen enkele maatregel nog wat aan doen.
Ga eens boeven vangen!
03-02-2011, 14:58 door Anoniem
Zou het niet gewoon veel makkelijker zijn een selectievakje op die formulieren te zetten waarbij ze kunnen aanvinken of ze terrorist zijn of niet? Dat maakt alles toch echt een pak simpeler?
03-02-2011, 17:42 door Anoniem
Ach de EU heeft een broertje dood aan privacy. Dus weinig waard hun woorden. Privacy krijg je niet dit moet je afdwingen.
03-02-2011, 18:04 door Syzygy

De Europese Unie is van plan om meer passagiersgegevens uit te wisselen, niet alleen voor de bestrijding van terrorisme, maar ook om andere misdrijven zoals drugssmokkel tegen te gaan.

Je kunt ze ook om hun paspoort vragen dan weet je bij aankomst net zo veel als bij vertrek.
03-02-2011, 19:44 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-02-2011, 00:20 door Anoniem
The experience of those countries, and of the EU Member States that use PNR data, confirms that PNR data are necessary to fight serious crime and terrorism.
Kuch! Typisch weer zo'n loze politieke marketing bewering. Geen bewijs leveren over de noodzaak en alleen maar suggereren dat een bewering iets bevestigd is. We en ze kunnen al jaren criminaliteit en terrorisme aanpakken zonder dat er van iedereen maar bekend is wie men is, waar men was,welke rekening men heeft enz. Maar het is zo verrekte handig volgens populisten om iedereen maar verdacht te maken. En om zogenaamd te doen alsof je nog privacy hebt schermen ze alvast met regeltjes die daarvoor zouden zorgen, terwijl ze ondertussen met je gegevens spelen alsof je een nummertje bent en een verdachte.
04-02-2011, 10:04 door Dev_Null
Volgens de wet van Murphy.. als iets technisch mogelijk is, kun je erop wachten dat er mis/gebruik van gemaakt word

Volgens mij gebeurt dit al lang zonder dat we het weten..en is dit bericht een proefballonnetje om te kijken hoe het onbewuste publiek hierop reageert
04-02-2011, 12:43 door Anoniem
Uitwisselen. Privacy.
FAIL!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.