image

Identiteitsdieven kopen Apple voor de dorst

donderdag 3 februari 2011, 14:40 door Job de Jong, 2 reacties

Een groep van 27 cybercriminelen is aangeklaagd wegens het misbruiken van honderden bankgegevens om Apple-producten te kopen. De gekochte Apple computers en onderdelen werden daarna weer doorverkocht. De groep, die zichzelf 'S3' noemt, kocht via ondergrondse fora tussen 2008 en 2010 informatie op, zoals namen en creditcardgegevens . Vervolgens rekruteerde 'S3' mensen die de gegevens gebruikten om spullen te kopen, die de groep vervolgens zelf gebruikte of doorverkocht.

"Deze zaak toont het gevaar van de georganiseerde cybercriminaliteit. Vandaag hebben we een opmerkelijke criminele organisatie opgerold, die zich verrijkte over de rug van onschuldige slachtoffers over de hele wereld. Door samen te werken met onze collega wetshandhavers kunnen we cybercrime zowel in New York als elders uitroeien," aldus procureur-generaal Cyrus Vance.

Tijdens huiszoekingen werden drie wapens, munitie en gereedschap voor het maken van creditcards ontdekt. Ook werd er 220.000 euro aan cash in beslag genomen.

Reacties (2)
03-02-2011, 17:21 door Syzygy
Zullen ook wel Friezen zijn geweest ;-)
04-02-2011, 09:29 door Anoniem
hahahahahaha 'Apple voor de dorst'
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.