image

Van Gogh Museum doelwit Facebook-scammers

donderdag 10 februari 2011, 14:17 door Redactie, 3 reacties

Het Facebook-profiel van het Amsterdamse Van Gogh Museum is het doelwit van scammers geworden, die steeds allerlei berichten achterlaten. De berichten linken naar een scam die beweert te kunnen vertellen hoe lang mensen op Facebook zijn ingelogd. "Het spijt ons van de automatische spamberichten over hoe lang we op Facebook zijn ingelogd die steeds op deze pagina verschijnen. Wij hebben dit niet geplaatst! Weet iemand hoe we kunnen voorkomen dat dit weer gebeurt?"

Inmiddels heeft men allerlei tips ontvangen. "Als ze toch weer verschijnen, zullen we ze verwijderen (net als we met voorgaande berichten hebben gedaan) en negeer ze alsjeblieft." Volgens Graham Cluley verspreiden dit soort scams zich meestal via kwaadaardige applicaties, die social engineering gebruiken om toestemming te krijgen om op de 'muur' van de gebruiker berichten te plaatsen.

Reacties (3)
10-02-2011, 16:44 door Anoniem
Dit gebeurt zowat op elke wall van elke Facebook groep..
10-02-2011, 17:06 door spatieman
leuk toch dat facebook.
10-02-2011, 18:36 door Anoniem
Laten we anders allemaal Facebook friends worden! Het is gewoooooon zo leuk & handig; en tja, iedereen doet het, dus waar maken al die 'privacy gekken' zich nou druk om? Noujaaaaa, beste vrienden ik ben iig op vakantie vanaf de 16e to 23 februari -- zou a.u.b. iemand van jullie mijn katten eten kunnen geven?

Margriet Iksnaphetniet
Lalalalaan 23
9001XD Helmond

Alvast bedankt!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.