image

Patiëntendossiers 1,7 miljoen Amerikanen gestolen

maandag 14 februari 2011, 06:20 door Redactie, 4 reacties

De elektronische patiëntendossiers van 1,7 miljoen Amerikanen zijn recentelijk uit een busje gestolen dat niet op slot was gedaan. De informatie die op verschillende back-up tapes stond, bestaat uit medische gegevens, namen, adresgegevens en social security nummers. Het gaat om gegevens van patiënten en medewerkers van verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen. Inmiddels zijn alle slachtoffers per brief ingelicht en is er een rechtszaak tegen het vervoersbedrijf aangespannen. De bestuurder had het busje verlaten zonder die op slot te doen.

Volgens een woordvoerder van de Health and Hospitals Corporation zou de dief waarschijnlijk niet weten wat hij met de back-up tapes moet doen. "De bestanden lijken op cassettebandjes in een doos." Daarnaast zou er "zeer gespecialiseerde en technische kennis en tools" nodig zijn om de gegevens op de tapes te bekijken.

Reacties (4)
14-02-2011, 07:36 door Syzygy
Volgens een woordvoerder van de Health and Hospitals Corporation zou de dief waarschijnlijk niet weten wat hij met de back-up tapes moet doen
maar nu gelukkig wel.

Daarnaast zou er "zeer gespecialiseerde en technische kennis en tools" nodig zijn om de gegevens op de tapes te bekijken.
dus geen encryptie want anders hadden ze daarmee wel geschermd !!

Als de kans dat de tapes gelezen kunnen worden zo klein is waarom op voorhand dan al die patiënten aanschrijven ??
14-02-2011, 08:35 door Anoniem
Die tapes zijn encrypted. Niks aan de hand dus. Toch?
14-02-2011, 08:56 door n0tiz
Die tapes zijn niet moeilijk te lezen. Zo'n tapelezer kost niet meer dan 100 euro... En de software wordt er dan gratis bijgeleverd. Zeer gespecialiseerde en technische kennis en tools als je het mij vraagt.
14-02-2011, 12:35 door Anoniem
De blunderaars willen er mee weg komen door de gedupeerden 1 jaar gratis monitoring (big brother) op hun handel en wandel met hun gegevens aan te smeren via een bedrijf x. En anders moet je zelf maar wat doen.
Ze nemen hun werk erg serieus, maar noemen feitelijk niks om aan te tonen dat ze goed met andermans gegevens om gaan en het goed beschermen. Misbruik? Pech als je als gedupeerde klant niet met ze meewerkt. Tot zover verantwoordelijkheid in de USA.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.