image

Virus infecteert Australische ambulancedienst

maandag 14 februari 2011, 06:25 door Redactie, 3 reacties

Het computersysteem van de Australische ambulancediensten is noodgedwongen uitgeschakeld nadat het met een virus geïnfecteerd was geraakt. Daardoor moesten de ambulances via een papieren schema worden gecoördineerd. Het virus werd op zaterdag voor het eerst gedetecteerd. Hoe het systeem precies geïnfecteerd werd en om welk virus het gaat is onbekend.

Mensenlevens
Volgens oppositieleider Jillian Skinner stonden er door de infectie mensenlevens op het spel. De uitval van het systeem zorgde ervoor dat paramedici handgeschreven papieren en mobiele telefoons moesten gebruiken om op noodoproepen te reageren. Skinner wil van de regering weten waarom er geen back-up systeem aanwezig was. "Dit had mensenlevens kunnen kosten."

Wanneer het systeem weer online komt is onbekend. Algemeen manager Mike Willis laat weten dat het systeem pas kan werken als het virus volledig verwijderd is. Hij merkt verder op dat het systeem al tien jaar in gebruik is en dit pas de eerste virusinfectie is.

Reacties (3)
14-02-2011, 07:47 door Syzygy
De uitval van het systeem zorgde ervoor dat paramedici handgeschreven papieren en mobiele telefoons moesten gebruiken om op noodoproepen te reageren.

Goh, en daar hadden ze moeite mee ??


Skinner wil van de regering weten waarom er geen back-up systeem aanwezig was. "Dit had mensenlevens kunnen kosten."

Wellicht is de reden dat er geen geld voor was.

Nou kan je denken, goed dat oppositieleider Jillian Skinner (want daar is de oppositie voor) hierover kritische vragen stelt maar wat mij opvalt, ook in Nederland, dat er eerst altijd iets fout moet gaan voordat die vragen gesteld gaan worden.
Niemand had het intellect om op voorhand eens stil te blijven staan bij het feit dat er geen back-up systeem was, althans, niemand in de regering. Waarschijnlijk had het ICT personeel van die dienst al jaren geroepen dat ze een backup systeem nodig hadden en dat het op een gegeven ogenblik fout zou gaan maar ja wie luistert er naar die mensen het zijn maar specialisten.
14-02-2011, 10:12 door WhizzMan
Dat is niet helemaal waar. Er is hier ook oppositie geweest die vraagtekens had bij de veiligheid van de OVchipkaart, maar daar is gewoon niet naar geluisterd en het heeft bijna geen persaandacht gehad. Er wordt pas geluisterd door de pers en de regerende partijen als er iets mis is, maar dat betekent niet perse dat er nooit wat gezegd is.
14-02-2011, 13:32 door Anoniem
Virus infecteert Australische ambulancedienst
Okay dit zijn de 2 mogelijkheden waar ik aan dacht:
1. Of het moet een insider zijn geweest om informatie over het systeem te krijgen, en dat door te spelen
2. of het systeem draait op Windows.

Nou als het op Windows draait, zijn ze wel erg dom.
rite?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.