image

Chinees bedrijf verhuurt servers aan hackers

maandag 14 februari 2011, 15:16 door Redactie, 2 reacties

De Chinese man die in het rapport over de Night Dragon-aanvallen van McAfee wordt genoemd, heeft bekend dat zijn bedrijf servers aan honderden hackers verhuurde. Daardoor is het goed mogelijk dat het niet Chinese hackers zijn die achter de aanvallen zitten, maar andere partijen.

Song Zhiyue blijkt een verkoper bij een Chinees hostingbedrijf te zijn. Hij was bekend met aanvallen op Amerikaanse oliebedrijven, maar wilde niet op het rapport van McAfee ingaan toen hij door een verslaggever van de Associated Press werd benaderd. Daarin stond dat Song de aanvallers de benodigde infrastructuur bood, maar niet het meesterbrein achter de aanval was. "Alleen ons bedrijf heeft al een groot aantal hackers" als klant. "Ik heb er honderden tussen mijn klanten zitten."

Volgens Song gebruiken de hackers de servers van zijn bedrijf voor het aansturen van botnets. Hij liet verder weten dat dit inderdaad "ongepast" is, maar dat hij nooit klachten van de Chinese autoriteiten heeft gehad. Toen er om meer informatie werd gevraagd hing hij de telefoon op.

Reacties (2)
14-02-2011, 15:43 door Syzygy
Hij liet verder weten dat dit inderdaad "ongepast" is, maar dat hij nooit klachten van de Chinese autoriteiten heeft gehad.
Duh
14-02-2011, 21:52 door Anoniem
Waarom is dit nieuws ? Dit is dagelijkse kost voor hosters ... Ook Nederlandse ...

Zeker als ze een volledig automatisch order intake hebben en betalingen via paypal accepteren.. (Denk bijvoorbeeld aan een Leaseweb ofzo) ..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.