image

Google verwijdert besmette apps van smartphones

maandag 7 maart 2011, 12:56 door Redactie, 3 reacties

Google gaat alle kwaadaardige apps die het vorige week van de Android Marktplaats verwijderde, ook van de toestellen verwijderden waarop ze gedownload waren. Het is één van de maatregelen die de zoekgigant aankondigde na het incident, waarbij zo'n vijftig besmette applicaties werden ontdekt, die door tienduizenden Android-eigenaren waren gedownload. Voor het verwijderen van malware wordt de "remote application removal feature" gebruikt, die vorig jaar voor het eerst werd toegepast.

Maatregelen
Verder stuurt Google een Android Marktplaats beveiligingsupdate naar alle getroffen toestellen, die voorkomt dat de aanvallers via verschillende exploits meer informatie van toestellen kunnen stelen.

Daarnaast worden er verschillende maatregelen genomen die moeten voorkomen dat andere kwaadaardige apps soortgelijke exploits gebruiken om zich via de Android Marktplaats te verspreiden. Ook wordt er nu met de verschillende fabrikanten samengewerkt om het beveiligingslek in het besturingssysteem op alle Android toestellen te patchen.

Reacties (3)
07-03-2011, 17:00 door Anoniem
Ik benieuwd wat allemaal nog meer kunnen met die "remote application removal feature"...

bl33p
07-03-2011, 20:45 door Anoniem
Misschien even kijken in de source code: http://source.android.com/source/download.html?

Check in ieder geval http://android-developers.blogspot.com/2010/06/exercising-our-remote-application.html voor Googles uitleg over wat zij ermee bedoelen te doen.
07-03-2011, 23:45 door KwukDuck
All your data are belong to Google.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.