image

Politie wil DNA van alle Nederlanders

maandag 14 maart 2011, 10:51 door Redactie, 50 reacties

De Rotterdamse korpschef Frank Paauw wil dat alle Nederlanders DNA afstaan, zodat de politie meer misdrijven kan oplossen. Nu moeten alleen verdachten van een misdrijf waar vier jaar of meer voor staat hun DNA afgeven. Volgens Paauw is de privacy van burgers ondergeschikt aan het opsporingsbelang. "Kijk, privacy is een groot goed, maar als je de wereld veiliger wilt maken, dan moet je daar een prijs voor willen betalen." Dat zegt de korpschef in Leefbaar Nieuws, de partijkrant van de lokale partij Leefbaar Rotterdam.

Volgens Paauw denken de bewakers van privacy er nogal eens anders over. Hij verwijst daarbij naar Lacassagne, een criminoloog uit de 19e eeuw die zei dat iedere maatschappij de criminaliteit krijgt die het verdient. "Met andere woorden: Wat heb je over voor veiligheid? Dan moet je keuzes maken op het gebied van privacy, bevoegdheden en middelen.”

Digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom, die vorige week nog de Big Brother awards 2010 uitreikte, met overheid als grote winnaar, stelt dat de korpschef een kanshebber voor de volgende editie is. Verder pleit pleit Paauw voor het voor het direct opleggen van gevangenisstraffen bij mishandeling van agenten. "Als samenleving zijn we soms nog te voorzichtig wat betreft ingrijpen, terwijl je op je vingers kan natellen dat het mis zal gaan."

Reacties (50)
14-03-2011, 10:55 door SirDice
Volgens Paauw is de privacy van burgers ondergeschikt aan het opsporingsbelang.
Jammer maar helaas... Misschien is het beter dat meneer Paauw artikel 5, 6, 7, 8 en wellicht 9 van het Europees verdrag van de rechten van de mens even leest.
14-03-2011, 10:57 door Anoniem
Eerst die nitwit in Breda en nu een in Rotterdam. Hebben die lieden wel eens gehoord hoe de machtsverdeling is in een democratie? Welke zot neemt die onderontwikkelden aan?
14-03-2011, 10:58 door kloek8
Afmaken die vent, Met mensen zoals hem houden we geen rechten meer over alleen plichten. dan kunnen en want dize net zo goed robots inzetten om ons te vervangen.


Dit is een grote FOUT!
14-03-2011, 11:14 door Anoniem
Meneer de politiechef mag wat mij betreft verhuizen naar China of Noord-Korea ofzo. Daar zullen ze vast blij zijn met dit soort mensen.

In plaats van alleen buitenlandse donkere mensen te knechten lijkt het doel nu groter; het tot slaaf maken van een hele bevolking onder het mom van veiligheid, terrorismebestrijding en kinderpornobestrijding.

Het wordt steeds aantrekkelijker om te emigreren uit dit land van dwaze politici en "wie het hardst roept heeft gelijk".
14-03-2011, 11:18 door Anoniem
In eerste instantie dacht ik ook dat met de uitspraak, "Kijk, privacy is een groot goed, maar als je de wereld veiliger wilt maken, dan moet je daar een prijs voor willen betalen", de politie staat is geboren. En toen ging ik nadenken

Want het is waar wat Pauw zegt, we betalen allemaal iedere dag de prijs voor onze veiligheid. Al was het alleen maar omdat je je deur en je fiets op slot moet doen en je je geld niet uit je kontzak moet laten steken.

Het probleem is de beveiliging van de veiligheid. Pauw moet eerst een goed voorstel doen hoe hij het DNA gaat opslaan en hoe je misbruik gaat voorkomen. En dan voorstellen om ieders DNA erin te stoppen. Als dat met goede maatregelen en wetgeving dusdanig helder is dat ik er op kan vertrouwen dan mag mijn DNA er voor ieders veiligheid in. Want zolang dat DNA alleen maar in de vriezer zit en er zijn slechts een paar markers getest ter identificatie is mijn privacy niet geschonden.
14-03-2011, 11:19 door Walter
En weer iemand die zijn eigen landgenoten niet vertrouwd.
Waar moet het toch naartoe met de Nederlandse regering als ze al hun burgers als verdachten beschouwen?
14-03-2011, 11:23 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-03-2011, 11:33 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-03-2011, 11:41 door sjonniev
Eerst maar eens alle opsporingsambtenaren in die db. Dat gaat genoeg gekrakeel opleveren...
14-03-2011, 12:07 door Mysterio
Door sjonniev: Eerst maar eens alle opsporingsambtenaren in die db. Dat gaat genoeg gekrakeel opleveren...
Ja, inderdaad. Het gebeurd nog te vaak dat de handhavers zelf de fout ingaan en de mazen in het net weten te vinden. Ik denk dat het niet erg is om bepaalde risico groepen te definiëren zoals misdadigers, medewerkers van de kinderdagopvang ;-) om daar gegevens van te verzamelen en op te slaan.

Maar serieus, vanuit het politie oogpunt is dit een natte droom. Vanuit het oogpunt van de normale burger is dit natuurlijk een ernstige belediging. Ik vrees echter dat het ooit die kant wel op gaat. Angst is altijd een slechte raadgever en helaas lijkt het tegenwoordig de meest geraadpleegde raadgever te zijn. Angst maakt je zwak, achterdochtig, wantrouwend, klein, geïsoleerd en overspannen. Precies wat je ziet om je heen.
14-03-2011, 12:07 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-03-2011, 12:25 door Syzygy
Waarom niet meten iedereen een enkelband of chippie in zijn nek.

Houd deze man en de zijnen één halt toe, burgers van Nederland ;-)
14-03-2011, 12:34 door spatieman
nog effe en we mogen een barcode op de arm laten tatoeëren, en krijgen we een tracering chip geïnjecteerd.
nederland wordt veiliger..kuch, teiltje pakken.
14-03-2011, 12:34 door Anoniem
politiestaat 2.0??

www.worldsecrets.nl/privacy.html
14-03-2011, 12:48 door cjkos
Hopen maar dat de wetgever wel bij verstand is.

Een spreekverbod voor dit soort politie in fuctie lijkt mij dan weer een goed idee.
14-03-2011, 13:17 door Anoniem
Waarom sluit je iedereen niet meteen op. Daarmee voorkom je ook heel veel misdaden.
Stelletje verrekte mong...
Ik ga mijn huis maar eens opruimen en de onnodige dingen weg gooien. Dat maakt emigreren makkelijker.
14-03-2011, 13:27 door Anoniem
Wie privacy opoffert aan veiligheid, verdient geen van beiden.

MV
14-03-2011, 13:32 door Anoniem
Hij mag mijn DNA hebben; ik zal het wel in zijn gezicht spugen als ik hem tegen kom
14-03-2011, 14:03 door Goeroeboeroe
Door pe0mot: Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten!
Vroeger kregen communisten een beroepsverbod bij de overheid, misschien moet dit ook voor socialisten gelden.
Omdat deze man geen boeven kan vangen, gaat hij een misleidende discussie aan. Prutser.
Dat je kennelijk de pest hebt aan 'socialisten' is je goed recht. Maar kun je even vermelden waarop je baseert dat deze korpschef met z'n rare ideeën een 'socialist' zou zijn? Ik kan dat nergens vinden.
Een socialist is in Nederland lid van de Socialistische Partij (of nog linkser). Ik kan je verzekeren dat geen enkele korpschef in Nederland lid van de SP is.
Mogelijk bedoel je de PvdA. Dat heet dan geen 'socialist', maar 'sociaal-democraat'.
Maar ik ben heel nieuwsgierig naar je bron voor je bewering dat deze man 'socialist' zou zijn, want ik kan het niet vinden.
14-03-2011, 14:08 door Securitate
strak plan!

alleen vind ik dat er nog wat extra bij moet voor de profiling.
dus bv, hoe lang is je lul, wat voor type vrouwtjes/mannetjes hou je van, welke leeftijd, wat voor school doe je, welke verenigingen, waar ga je met vacantie, met wie ga je zoal om.
een beetje agent weet er nog wel wat te verzinnen.
dit alles is noodzakelijk om icm je telefoon en nummerplaat je goed te kunnen volgen.
op deze wijze kunnen we je waarschuwen dat je mogelijk iets fouts gaat doen.
voorkomen is beter dan genezen.
wie kan daar nou tegen zijn?
14-03-2011, 14:15 door Anoniem
Ik heb niets te verbergen en ben altijd weer blij als er een crimineel achter de trallies zit dus van mij krijgen ze het zonder morren.
14-03-2011, 14:31 door Anoniem
Jammer dat korpschef Frank Paauw dat juist nu zegt.
Anders hadden we hem kunnen voordragen voor de Big Brother Awards.

Slimme zet van hem om dat juist nu te zeggen, alleen jammer dat dat er nooit gaat komen.

Is hij werkelijk zo dom?
Beste mensen hier maak ik me echt niet druk over.

Laat ze maar eens eerst zorgen voor dat ze de rest op orde hebben.
14-03-2011, 14:37 door custoditus
Wanneer dit door zou gaan kunnen criminelen bij nietsvermoedende burgers bijvoorbeeld een stukje haar afknippen wanneer ze in de trein liggen te slapen. Dan laat je die paar haren achter op de crime-scene en de nietsvermoedende burger moet maar bewijzen dat hij echt van niets weet.

Misschien een beetje extreem CSI voorbeeld, maar toch. Diefstal in en verhandeling van DNA-materiaal gaat het helemaal worden.
14-03-2011, 14:43 door Anoniem
Ik quote de betreffende dienstdoende agent uit het bron-artikel: ‘Als je de productiviteit van de politie nog verder wilt verlagen, moet je bij ieder verhoor een advocaat zetten’

Wanneer politie woordvoerders dit soort uitspraken doen, lijkt politiestaat 2.0 niet erg ver weg meer. Het is ongelooflijk dat de politie zich op deze manier mag uitlaten; een spreekverbod lijkt me op zijn plaats.

Overigens is het centraal opslaan van DNA de-facto gelijk aan een streepjescode tatoeeren of chip implementeren, of misschien nog wel erger... laten we hopen dat ons politiek systeem nog dusdanig democratisch functioneert, dat we beschermd worden voor de steeds grotere controledrang van de politie en staat!

Sander
14-03-2011, 14:58 door Anoniem
Mijn vraag aan deze korpschef is waarom privacy van ondergeschikt belang is aan het opsporingsbelang. Uit de quote maak ik op dat hij de samenleving niet veiliger kan maken zonder privacy heel veel verder opzij te schuiven.

Nu is mijn beginsel dat 1) ieder onschuldig is tot het tegendeel is bewezen. En 2) het opsporingsbelang begint bij de noodzaak tot opsporing. Zonder incident geen opsporing en geen mogelijke verdachte.

Veiligheid is een gevoel, Als iemand de bewering doet dat hij de wereld niet veiliger kan maken dan zegt die persoon dat hij het gevoel van veiligheid niet verder denkt te kunnen vergroten.

Nu hoop ik niet dat dat zijn insteek is, want als een korpschef zich meer druk maakt om het gevoel van veiligheid dan is er heel wat erger mis dan een probleem van opsporingsbelang.
14-03-2011, 15:01 door DarkViewOfTheWorld
Antwoord op al deze nonsens 'veiligheid' issues :

They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety.

Benjamin Franklin 1775


We zijn bijna 250 jaar later .... we still havn't learned ....
14-03-2011, 16:22 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb niets te verbergen en ben altijd weer blij als er een crimineel achter de trallies zit dus van mij krijgen ze het zonder morren.

Mens, denk toch eens na voordat je zo''n uitspraak doet!
14-03-2011, 16:31 door Anoniem
Mijn DNA krijgen ze niet.
Ze zouden het met geweld van mij moeten krijgen.
14-03-2011, 16:50 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-03-2011, 16:55 door sjonniev
Door custoditus: Wanneer dit door zou gaan kunnen criminelen bij nietsvermoedende burgers bijvoorbeeld een stukje haar afknippen wanneer ze in de trein liggen te slapen. Dan laat je die paar haren achter op de crime-scene en de nietsvermoedende burger moet maar bewijzen dat hij echt van niets weet.

Misschien een beetje extreem CSI voorbeeld, maar toch. Diefstal in en verhandeling van DNA-materiaal gaat het helemaal worden.

Niks extreem... Doucheputjes in zwembaden en sportcentra zijn ook een zeer nuttige bron..
14-03-2011, 16:57 door custoditus
Door Anoniem: Ik heb niets te verbergen en ben altijd weer blij als er een crimineel achter de trallies zit dus van mij krijgen ze het zonder morren.

Uit de website van Bits of FreedomHoor jij van je collega’s, je mede-studenten of vrienden ook wel eens “Ik heb toch niets te verbergen”? Bits of Freedom geeft je 5 goede redenen waarom we onze privé-gegevens moeten blijven beschermen.
https://www.bof.nl/ons-werk/niets-te-verbergen/
14-03-2011, 17:09 door Anoniem
Mooi niet,dat dat er nog bij komt.
We hebben al veel te veel privacy moeten inleveren,het moet niet nog gekker worden.
Lang leve BOF.
Ik heb ook niks te verbergen,omdat ik een eerlijke burger ben maar vind privacy toch wel fijn.
14-03-2011, 17:11 door Anoniem
Volgens nos.nl:

"Het plan is disproportioneel. Ik wijs het af. Laat daar geen misverstand over bestaan", stelt minister Opstelten.
-en-: "Dit is over de schreef. Het is een proefballonnetje."

Gelukkig lijkt de minister nog wel bij z'n verstand.
14-03-2011, 17:33 door Anoniem
In Engeland komt men er al weer van terug... Maar ik vind het verontrustender dat mensen in een dergelijke functie, naar het lijkt, zo losjes dergelijke uitspraken doen. Dat geeft voor mij aan dat men absoluut niet goed geinformeerd is over de gevaren die eraan kleven.

1. De database wordt gestolen. Denk ook aan buitenlandse geheime diensten die effectieve biologische wapens willen ontwikkelen om het westen aan te vallen! Het DNA van elke persoon is dan een natte droom! Ook zeer handig voor maken van vergif wat op een unieke persoon / groep werkt om snel de chain of command lam te leggen. Elke medewerker die in de buurt van de target komt is een potentieel delivery mechanisme. Scheelt een hoop tijd. Bovendien kun je ook gemakkelijk vast stellen wie van wie familie is. Welke ziektes men vatbaar voor is. Tjonge wel een hoop onbedoelde bijvangst aan informatie...

2. De etniciteit van elke persoon is vast te stellen. Zie onderzoek op het Internet.

3. De bewijskracht van DNA is zeer beperkt omdat jaren geleden serie moordenaars al schaamhaar verzamelden op publieke toiletten om de politie te misleiden op de "crime scene". Uitstekend te gebruiken om mensen verdacht te maken. Dus qua bewijskracht eigenlijk zeer beperkt inzetbaar. Maar ook andere DNA bronnen kun je " oogsten" op allerlei onconventionele manieren die zelfs de gemiddle burger ter beschikking staan om de medemens verdacht te maken. De gemiddelde crimineel / psychopaat is bekend met de DNA technieken en heeft al lang maatregelen genomen. De cijfers uit analyses van MO's gerelateerd aan DNA opsporingstechniek gekoppelde zaken heb ik nog niet gepubliceerd gezien. Wie biedt?

4. De toenemende mogelijkheden van de techniek zullen ook het fabriceren van DNA vermoedelijk mogelijk maken. Dus de effectiviteit van de techniek is waarschijnlijk ook een korte levensduur toebedeeld. Weegt dit op tegen het enorme risico wat een dergelijke database met zich mee brengt.

Het is allemaal zo simpel nog niet. De realiteit is dat je pas kunt beslissen over iets als je goed geinformeerd bent. Ik heb niet echt het idee dat men onafhankelijke informatie heeft gekregen...

My two cents...
14-03-2011, 18:00 door EDLIN
Door custoditus: Wanneer dit door zou gaan kunnen criminelen bij nietsvermoedende burgers bijvoorbeeld een stukje haar afknippen wanneer ze in de trein liggen te slapen. Dan laat je die paar haren achter op de crime-scene en de nietsvermoedende burger moet maar bewijzen dat hij echt van niets weet.

Misschien een beetje extreem CSI voorbeeld, maar toch. Diefstal in en verhandeling van DNA-materiaal gaat het helemaal worden.

Helemaal mee eens.Vooruitziende blik.
En bovenstaande anoniem gaat er nog wat verder op in.
14-03-2011, 20:18 door cowboysec
...Wat een gekrakeel toch...

Privacy vs criminaliteits bestrijding anno 2011.
Helaas blijken veel individuen onze maatschappij dermate te 'ondermijnen' c.q. anderen te benadelen (zie Opsporing gezocht, lees het nieuws, lees security.nl...) dat we er niet aan kunnen ontkomen.
Als je als handhaver, lees politie, steeds machtelozer wordt tegen steeds brutalere, steeds slimmere en steeds laffere criminelen ga je snel op zoek naar een kordaat middel om hierop te anticiperen en deze malloten achter slot en grendel te krijgen.

We zijn zoals we zijn. Middels DNA krijgen we een 99,9999..zekere mogelijkheid om na een misdrijf daders sneller te pakken en dat wil iedereen eigenlijk behalve de (potentiele) daders. Er is in mijn ogen geen andere optie!
Indien 'vals DNA' gebruikt wordt dan heb je pech. Maar de meeste getrouwe personen zullen normaliter een gedegen allibi hebben en het snel kunnen weerleggen. Dubieuze personen en mensen die het niet zo nauw nemen met hun activiteiten kunnen echter sneller in de problemen komen, omdat ze geen sluitende allibis hebben: ook hiervoor is het mijns inziens alleen al een goede maatregel.

Een groot gevaar zie ik zelf niet als de overheid hier pragmatisch mee omgaat. Laat de professionele rechterlijke macht maar goed hiermee omgaan. Waar zijn we toch allemal zo bang voor. Ik ben banger voor die criminele (die met DNA beter bestreden kunnen worden) dan voor een overheid of andere criminelen die misbruik willen maken van DNA.

Dus wat mij betreft: gisteren invoeren maar wel met goede praktische (politie-) afspraken en geen 'vette' wetgeving.

Laat de belasting (tbv criminaliteitsbedrijding) ervan afhangen. geef personen die meewerken korting op de belasting en personen die, zg. meer privacy willen, geen korting. Dan heeft iedereen wat ze willen. ook inboedelverzekeringen goedkoper maken voor DNA-geabonneerden etc.
Ik wil wel eens zien of ze zoveel geld over hebben voor privacy?
14-03-2011, 21:25 door hotboy
Zou wel goed zijn als we alleen een deel van onze DNA kon afgeven alleen om onze identiteit vast te stellen.(Zoals een paspoort of ID bewijs) Dan zouden meer zaken opgelost zijn, en is onze privacy niet geschonden worden. Want als ze alleen onze identiteit konden vast stellen maar geen andere rare privé info konden opzoeken in onze DNA, zou het geen grote probleem zijn denk ik.

Heel jammer, tot die tijd moet de politie harder werken, en de criminelen sloppy fouten maken zodat ze hun kunnen vangen.
14-03-2011, 21:58 door KwukDuck
hotboy,

Het gaat hier niet om DNA dat codeerd, ook wordt er geen DNA opgeslagen.*
Er wordt een profiel gemaakt op basis van de tandem repeats die voorkomen in intronen.
Verdiep je eerst eens... (cursus Nederlands is misschien ook een tip...)

't Zelfde geldt voor cowboysec.

Het gaat niet altijd om de te beschermen gegevens, het gaat ook om de houding van de overheid t.o.v. de burger.


*Er van uitgaande dat de profilering van het DNA netjes gebeurt...
14-03-2011, 22:05 door DarkViewOfTheWorld
Door cowboysec:
Indien 'vals DNA' gebruikt wordt dan heb je pech. Maar de meeste getrouwe personen zullen normaliter een gedegen allibi hebben en het snel kunnen weerleggen. Dubieuze personen en mensen die het niet zo nauw nemen met hun activiteiten kunnen echter sneller in de problemen komen, omdat ze geen sluitende allibis hebben: ook hiervoor is het mijns inziens alleen al een goede maatregel.

Je bent alleenstaand, lekker s'avonds filmpje kijken en vroeg bed in van en voor harde dag werken ... wordt er op je deur geklopt .. er is dna materiaal van je gevonden bij een dubbele moord .... geen alibi, je was aan het slapen.
Je bent de klos ....Een groot gevaar zie ik zelf niet als de overheid hier pragmatisch mee omgaat. Laat de professionele rechterlijke macht maar goed hiermee omgaan. Waar zijn we toch allemal zo bang voor. Ik ben banger voor die criminele (die met DNA beter bestreden kunnen worden) dan voor een overheid of andere criminelen die misbruik willen maken van DNA.

Waar heb je meer schrik van ... iemand die je beroofd met een geweer voor geld ... of vastzitten voor de rest van je leven omdat een of andere wibo slim genoeg was zich in te dekken en wat van jou dna achter te laten .. terwijl je rustig aan het slapen was en dus weeral geen alibi hebt ....

En je denkt toch niet dat je werkgever deze informatie ook niet tof zou vinden ?
Lekker even op voorhand kijken wat werkelijk de situatie is rond deze nieuwe kracht ...
En hoelang zou het duren voordat deze ook toegang eisen tot deze data zodat zij er ook nuttig gebruik van kunnen maken ?
En hoelang zou het duren voordat er inbraken in deze database optreden waarbij ENORM gevoelige data over een persoon zo maar gepikt word.
Denk er eens over na .. op basis van DNA kunnen ze mogelijke ziekten, zwakheden, ... allemaal zo zien ... wil jij dat iemand dit dan ook maar in handen kan krijgen ?

Stel dat ze morgen zo bij jou opmerken dat je waarschijnlijk parkinsons of Huntingtons of dergelijke krijgen ... zou je het dan echt willen weten idpv nog een aantal jaar zorgeloos verder te leven ?
Stel je dan eens voor dat je op solicitatie gaat bij een bedrijf en men je rustig even doodleuk verteld, sorry meneer, uw opleiding en ervaring zijn meer dan geschikt, maar volgens de richtlijnen mogen wij geen personen aannemen die grote kans vertonen tot het oplopen van erfelijke ziekte X .... terwijl je zelf van niets wist .....

Deze laatste is eerder een persoonlijke stelling, there is no right or wrong ... maar de hoeveelheid informatie die je dna bevat ... die zou niemand zomaar zonder jouw expliciete toestemming mogen hebben ... IMHOLaat de belasting (tbv criminaliteitsbedrijding) ervan afhangen. geef personen die meewerken korting op de belasting en personen die, zg. meer privacy willen, geen korting. Dan heeft iedereen wat ze willen. ook inboedelverzekeringen goedkoper maken voor DNA-geabonneerden etc.
Ik wil wel eens zien of ze zoveel geld over hebben voor privacy?
[/quote]
Great job ... Laat geld je rechten en plichten bepalen. Laat geld je privacy bepalen.
Criminaliseer de armeren nog maar meer ... want je denkt toch niet dat de rijken voor die enkele centen dat risico nemen ?
14-03-2011, 22:11 door hotboy
OffTopic: Oh my, some little mistakes in the post and it's a huge problem. I'm not writing a thesis.
OnTopic: Ohh k they make a profile based on the tandem repeats(like duh, my gf does this study so I knew this, and I studied Forensic Intelligence and Security)
But who says they'll only use the DNA sample for that they can acquire more information from DNA also. And how will they store the data etc... Before you make baseless comments look up some stuff yourself.

P.S. was my English better?

Door KwukDuck: hotboy,

Het gaat hier niet om DNA dat codeerd, ook wordt er geen DNA opgeslagen.*
Er wordt een profiel gemaakt op basis van de tandem repeats die voorkomen in intronen.
Verdiep je eerst eens... (cursus Nederlands is misschien ook een tip...)

't Zelfde geldt voor cowboysec.

Het gaat niet altijd om de te beschermen gegevens, het gaat ook om de houding van de overheid t.o.v. de burger.


*Er van uitgaande dat de profilering van het DNA netjes gebeurt...
14-03-2011, 22:29 door KwukDuck
Veel beter.

Verder, zie * (bij voorgaande post)
Zoals je zelf aangeeft is het een *trust-issue*.

Leuk dat je gf die (welke dat dan ook mag zijn...) studie doet.
Ik wil me ook graag wel verdiepen in iets als ik er naast zit ofzo, moet je me wel even melden wat dat dan moet zijn, waar ik in moet duiken.
14-03-2011, 22:44 door _____
Databanken van een bevolking zijn altijd gevaarlijk.

Onze Oosterburen hebben daar zelfs 70 jaar geleden dankbaar gebruik van gemaakt.

Bedenk, dat zelfs het lidmaatschap van een politieke partij al risico in zich kan dragen!

Laat staan een dubieuze DNA registratie, voor nu en later.
14-03-2011, 23:01 door Anoniem
Jaaaaa beste kijkbuis kinderen dat zijn de woorden van een "korps chef".. even allemaal een diepe <zucht!>
..en voor mijnheer de "korps chef"; "snafeltje toe en graag met vroeg pensioen"... weltrusten...
15-03-2011, 00:09 door Anoniem
Even kijken, de man stelt: "De Rotterdamse korpschef Frank Paauw wil dat alle Nederlanders DNA afstaan, zodat de politie meer misdrijven kan oplossen".

Voor het oplossen van een misdrijf heb je allereerst een misdrijf nodig alsmede (minimaal een) verdachte. Je hebt pas een verdachte indien je over bewijzen beschikt ten aanzien van een persoon. Als een van die bewijzen bestaat uit DNA materiaal, dan is het onder de hier geschetste omstandigheden (die de norm zijn voor recherchewerk) heel wel mogelijk dit DNA bewijsmateriaal te matchen met dat van de verdachte. Onder deze omstandigheden kan zelfs meneer Pauw een misdrijf oplossen.

Waar deze samenleving geen behoefte aan heeft is het lukraak vanuit de bureaustoel, zonder deugdelijk onderzoek, verdachtmaken van verdachten of erger. Boeven vang je nog steeds op de geëigende plaats/manier: door de straat op te gaan!
15-03-2011, 09:49 door Anoniem
Naast het afnemen van DNA materiaal bij iedere nieuw geboren baby (zonder afgifte van DNA geen registratie in de gemeentelijke basis administratie) pleit ik ook voor het bij iedereen aanbrengen van een GPS-transponder onder de hoofdhuid.

Uiteraard moeten er op de grensovergangen en andere plaatsen waar mensen het land binnenkomen posten komen waar buitenlanders die nog niet bekend zijn en nog geen transponder hebben er direct een kunnen laten plaatsen.
Niet meewerken, retour afzender..........

Door combinatie van DNA en GPS is fake DNA materiaal aan te tonen. Daarnaast is GPS ook te gebruiken voor de kilometerheffing, snelheidscontroles ect.

Ik zie alleen maar voordelen..........

Zo, nu weer terug naar de realiteit (-;
16-03-2011, 02:19 door Anoniem
volgens mij worden de meeste criminelen feiten nog steeds begaan door mensen over de grens.
de grenzen zijn al een tijdje open. en daar veel al hier komt om te rozen en doen. hoe ga je die in dns opnemen?
16-03-2011, 08:03 door Anoniem
En om nu minder van dit soort wereldvreemde mensen te hebben, gaat de politie reorganiseren tot een landelijke organisatie. Maxima zou zeggen "hij was een beetje dom".
17-03-2011, 12:58 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb niets te verbergen en ben altijd weer blij als er een crimineel achter de trallies zit dus van mij krijgen ze het zonder morren.


Yeah right... Anoniempje ..
23-03-2011, 17:32 door Anoniem
ik ga hier niet aan mee werken, dan maar illegaal in eigen vaderland
29-08-2011, 13:03 door Securitate
wie heb deze NWO idioot aangesteld?
die vorige van de strand rellen leek me geschikter, doe maar weer terug.
in deze functie dien je VERTROUWEN uit te stralen.
in amerika zoeken ze dit soort 666 nog, mag hij helpen met injecteren van burgers met cyanide rfid chips, mag hij tevens zelf ook op de remote kill knop drukken, genieten maar.
maar het is onze (zonder mij) eigen fout, moet je maar niet steeds zeggen dat je overal bang voor bent en meer blauw wilt.
het enige blauw dat je krijgt is op je lippen!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.