image

Online pokerdief krijgt 2 jaar cel

maandag 21 maart 2011, 11:32 door Redactie, 6 reacties

Een Britse man die voor 8,5 miljoen euro aan digitale pokerchips stal, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. De 29-jarige Ashley Mitchell gebruikte beveiligingslekken in de website van pokerbedrijf Zynga om de chips te bemachtigen. Die werden vervolgens voor een fractie van de waarde aan andere spelers verkocht. Mitchell zou ten tijde van de aanvallen aan een gokverslaving hebben geleden, maar de rechter hield daar geen rekening mee.

"Mensen vertrouwen op computersystemen. Iedereen die voor hun eigen gewin op deze systemen weet in te breken, kan een zware straf tegemoet zien", aldus de rechter. De Brit werd ook veroordeeld tot een aanvullende gevangenisstraf van dertig weken, omdat hij een voorwaardelijke straf uit 2008 wegens hacking had overtreden.

Reacties (6)
21-03-2011, 16:30 door Syzygy
8,5 miljoen - 2 jaar - waar moet ik me melden ?? ;-)
21-03-2011, 18:32 door Anoniem
Hij is erg onhandig geweest en te hebberig. Heb zelf ook die situatie eens gehad waar het om veel geld ging. Situatie is als volgd: Hoe meer je wilt hoe meer je gaat opvallen. Wat ik gemerkt heb is dat heel wat casino sites corrupt zijn. Het is echt een corrupte wereld die na mij mening gehacked mag worden.

Verder zullen ze die jongen moeten gaan helpen om van ze verslaving af te helpen. Het is echt vervelend want het is hetzelfde als een persoon in een bar zetten die verslaafd is aan alcohol. In zijn geval hem achter een computer zetten en hij gaat weer gokken. Ik denk dat 2 jaar gevangenis niks gaat doen. Het zal hooguit een pauze zijn.
21-03-2011, 19:46 door Anoniem
Die werden vervolgens voor een fractie van de waarde aan andere spelers verkocht.

Ik bedank ervoor in dat geval.
21-03-2011, 21:25 door Anoniem
"Die werden vervolgens voor een fractie van de waarde aan andere spelers verkocht"

Ik ben bang dat deze man er niet zo veel aan verdient heeft...
16-08-2011, 22:24 door Izaak Hendriks
wordt tijd om een poker site te beginnen geloof ik...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.