image

Mozilla onthult Firefox 5 Aurora

donderdag 14 april 2011, 11:18 door Redactie, 8 reacties

Om nieuwe Firefox-versies sneller te laten testen, heeft Mozilla een nieuw testkanaal geopend genaamd Aurora. De opensource-ontwikkelaar bood testversies al aan via het "nightly" en bèta-kanaal. Om het gat tussen deze twee kanalen te overbruggen, is er nu het Aurora-kanaal. "We voeren een verandering door om nieuwe Firefox releases sneller te kunnen lanceren en gebruikers meer mogelijkheden te geven om aan de bouw van Firefox deel te nemen", zegt Damon Sicore.

De in het Aurora-kanaal aangeboden versies beschikken over de nieuwste features en innovaties, maar zijn een stuk stabieler dan de "nightly builds". De kwaliteitscontrole is echter beperkt in verhouding tot de bètaversies. Inmiddels is er een Aurora-versie van Firefox 5 verschenen die via deze pagina is te downloaden.

Reacties (8)
14-04-2011, 11:50 door Syzygy
De kwaliteitscontrole is echter beperkt in verhouding tot de bètaversies.

Ja dat geeft de burger wel moed !!
14-04-2011, 11:51 door Marius
Een reactie kon natuurlijk niet uitblijven na de aankondiging van IE10, en het was ook reeds aangekondigd dat de time to street (veel) korter zou worden. Ik vindt het heel knap dat een non profit "organisatie" concurentie is voor de zware jongens en zich daar ook daadwerkelijk mee kunnen meten (een groot bedrijf zoals Microsoft heeft blijkbaar af en toe "een schop onder de kont" nodig om innovatief te zijn)
14-04-2011, 11:57 door Mysterio
Door Marius: Een reactie kon natuurlijk niet uitblijven na de aankondiging van IE10, en het was ook reeds aangekondigd dat de time to street (veel) korter zou worden. Ik vindt het heel knap dat een non profit "organisatie" concurentie is voor de zware jongens en zich daar ook daadwerkelijk mee kunnen meten (een groot bedrijf zoals Microsoft heeft blijkbaar af en toe "een schop onder de kont" nodig om innovatief te zijn)
Specialistische kleine jongens kunnen een enorme allrounder het leven behoorlijk zuur maken.
14-04-2011, 14:38 door Anoniem
Ik vindt het heel knap dat een non profit "organisatie" concurentie is voor de zware jongens en zich daar ook daadwerkelijk mee kunnen meten

De Mozilla Foundation is misschien wel non-profit maar de Mozilla Corporation (de eigenaar van de Foundation) zeker niet; deze had in 2009 een omzet van USD 104.

https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/Mozilla_Corporation
14-04-2011, 16:04 door Anoniem
Correctie:
Dat moet natuurlijk zijn: een omzet van USD 104.000.000
14-04-2011, 23:12 door D0rus
En de Mozilla Foundation is weer 100% eigenaar van de Mozilla Corporation, dus alle winst die er overblijft gaat daar rechtstreeks terug naar toe.

De Corporation bestaat alleen maar omdat de Amerikaanse overheid een non-profit foundation met een omzet van 90 Miljoen niet zo leuk vond. Non-profit organisaties moeten aan allerlei regeltje voldoen, en met zo'n omzet is dat niet makkelijk.

Lees anders eens wikiperia http://en.wikipedia.org/wiki/Mozilla_Corporation
Ik ben nu even te lui om 5 jaar oude blogpost's op te zoeken waar alles duidelijk instaat.
15-04-2011, 10:27 door Anoniem
Door Syzygy:
De kwaliteitscontrole is echter beperkt in verhouding tot de bètaversies.

Ja dat geeft de burger wel moed !!

Er zijn 3 kanalen met kwaliteitscontroles:

nightly: heel beperkte controle (dagelijkse updates)
auroa: iets uitgebreidere controle, maar niet zo uitgebreid als het bètakanaal (dit wordt bedoelt met bovenstaand quote)
bèta: een uitgebreide kwaliteitscontrole zoals vanouds

in feite is er dus enkel maar een extra controle bijgekomen
door het 'gat' tussen de nightlys en de bètas op te vullen zullen er minder bugs gevonden worden in de bètas en zullen nieuwe bèta-versies sneller kunnen verschijnen ;)
16-04-2011, 23:48 door Anoniem
Door Syzygy:
De kwaliteitscontrole is echter beperkt in verhouding tot de bètaversies.

Ja dat geeft de burger wel moed !!

dat geeft helemaal niks, het is gewoon een feit dat de officiele kwaliteitstests niet op versies uitgevoerd worden die volop in ontwikkeling zijn, als je kwaliteit zoekt moet je voor een bèta of gewone versie gaan, als je nieuwsgierig bent naar wat er gaat komen moet je dit maar eens proberen, een browser wordt heus niet slechter door ontwikkelingen, hooguit instabiel(maar nooit blijvend instabiel natuurlijk)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.