image

Nederlandse spammer krijgt 22.500 euro boete

donderdag 14 april 2011, 11:24 door Redactie, 2 reacties

De OPTA heeft een Nederlands bedrijf een boete van 22.500 euro opgelegd wegens het versturen van spam. In verschillende e-mailcampagnes maakte Backsound reclame voor golfbalbedrukking, achtergrondmuziekapparatuur en een fotoservice. Het bedrijf stuurde de berichten zonder voorafgaande toestemming van de ontvanger. Bovendien kon de consument zich in veel gevallen niet afmelden voor een volgend bericht. In totaal klaagden 347 internetgebruikers via spamklacht.nl over de ongewenste e-mails.

Na onderzoek van OPTA bleek dat Backsound bijna drie miljoen e-mails stuurde waarbij het spamverbod is overtreden. Bij de mailacties werd een aangekocht adressenbestand gebruikt. Een aanzienlijk deel van dit adressenbestand bestond uit mailadressen van natuurlijke personen. Het bezwaar dat Backsound heeft ingediend tegen de boetes is door OPTA afgewezen.

Spamverbod
Sinds mei 2004 geldt het verbod op spam aan natuurlijke personen. Op 1 oktober 2009 is het spamverbod uitgebreid en zijn alle consumenten en bedrijven beschermd tegen ongevraagde spamberichten. In totaal heeft OPTA van mei 2004 tot en met maart 2011 bijna 110.000 klachten ontvangen via spamklacht.nl, waarvan 8.710 klachten over sms-spam en 4.423 over faxspam. Naar aanleiding van deze klachten zijner zes dwangsommen opgelegd en twintig boetes uitgedeeld, met een totale waarde van bijna 1,9 miljoen euro.

Reacties (2)
14-04-2011, 13:58 door PeterB
Op zich goede actie dat dit soort internet en mailbox vervuilers aangepakt worden. Het zou pas echt een streep door hun rekening zijn als de spammers de boetes moesten betalen aan alle personen die ze lastig gevallen hebben met hun spam en ongewenste ellende, zeg 10 Euro per spam mail per ontvanger. ;)

Het boete bedrag lijkt me ook een druppel op de gloeiende plaat, ik denk dat de spammer vele malen meer verdient heeft aan zijn acties.
14-04-2011, 15:51 door spatieman
in dat geval mogen ze mijn mailbox vol spammen !!!!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.