image

Beveiliger HBGary haalt uit naar pers

woensdag 20 april 2011, 13:40 door Redactie, 3 reacties

Het gehackte beveiligingsbedrijf HBGary heeft in een open brief uitgehaald naar de blogosfeer en media wegens de sensationele berichtgeving over de aanval. In februari wisten verschillende Anonymous-leden toegang tot de e-mail van het beveiligingsbedrijf te krijgen. Zo'n zeventigduizend berichten werden vervolgens online geplaatst.

Volgens HBGary betrof het een vergeldingsaanval op voormalig CEO Aaron Barr. Die zou Anonymous hebben geïnfiltreerd en plannen voor omvangrijke surveillance van sociale netwerksites hebben bedacht. Barr werkte echter voor HBGary Federal, dat een geheel losstaand bedrijf van HBGary zou zijn. "Kort samengevat, HBGary's e-mails werden alleen gestolen omdat het hetzelfde cloud-gebaseerde e-mailsysteem met HBGary Federal deelde."

Pers
Verder ontkent HBGary ook dat het de Stuxnetworm zou hebben ontwikkeld. In sommige van de gelekte e-mails stonden verwijzingen naar de worm. Ook bevatte één bericht een bijlage met een versie van Stuxnet. De pers zou echter een opmerking in één van de e-mails verkeerd hebben begrepen. Daarin zegt CEO Greg Hoglund om Stuxnet met niemand te bespreken. Dit zou echter alleen zijn gezegd vanwege de gevoelige aard van het doelwit.

"We zouden graag zien dat de journalistieke standaarden van feiten controleren en verificatie door alle pers werd toegepast, maar helaas maakt de blogosfeer dit onmogelijk", zo besluit de beveiliger de brief.

Reacties (3)
20-04-2011, 16:12 door Anoniem
HBGary Federal en HBGary zijn technisch gezien(op papier) andere bedrijven... met maar 1 reden: De Americaanse overheid verplicht een leverancier altijd de laagste prijs te geven voor een produkt.
Een aparte BV is dus de beste manier om een hoge prijs te krijgen voor diensten die je aan de overheid slijt! BV nr 2 kan dan gewoon kortingen blijven geven aan bevriende bedrijven.
21-04-2011, 00:30 door Morbius
"HBGary Federal en HBGary zijn twee compleet verschillende bedrijven die niets met elkaar te maken hebben! De enige reden dat HBGary's e-mail gestolen kon worden, was omdat ze een e-mail systeem deelden!"

Waar zijn die smiley's als je ze zo hard nodig hebt?
21-04-2011, 00:53 door Anoniem
Het is grappig hoe dit soort berichten altijd beginnen met wat er niet geowned is:

HBGary, Inc's internal networks were not penetrated. The internal networks are secure and compartmented with a full-time security monitoring team

Een soort wanhopige poging om er nog een positieve draai aan te geven :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.