image

"Gerichte aanvallen seizoensgebonden fenomeen"

donderdag 28 april 2011, 11:18 door Redactie, 0 reacties

De afgelopen maand is het grootste aantal gerichte aanvallen sinds 2009 waargenomen, aldus anti-virusbedrijf Symantec. Het ging om 85 aanvallen per dag. Minder dan 107 aanvallen per dag in maart 2009, toen de G20-topconferentie plaatsvond. In april bevatte 1 op 168,6 e-mails malware en ongeveer 0,02% daarvan waren gerichte aanvallen. Dit komt overeen met een toename van 10,5% over een periode van zes maanden. In oktober 2010 werden dagelijks bij benadering 77 gerichte aanvallen geblokkeerd.

“De evolutie in het aantal gerichte aanvallen lijkt erop te wijzen dat dit een seizoensgebonden fenomeen is,” zegt analist Paul Wood. “In deze tijd van het jaar lijken er altijd meer gerichte aanvallen te zijn. Het is mogelijk dat cybercriminelen van de afsluiting van het boekjaar in veel landen gebruik maken om vertrouwelijke informatie over de financiële prestaties van een bedrijf in te winnen en een zorgvuldig opgezette aanval kan een ideaal middel zijn om dit te bereiken.”

Bij gerichte aanvallen versturen criminelen op maat gemaakte e-mails naar een enkele persoon of kleine groep binnen een bepaald bedrijf. De e-mail bevat een bijlage of link naar een kwaadaardige website, die bijvoorbeeld een ongepatcht lek in bijvoorbeeld Adobe Reader of Adobe Flash misbruiken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.