image

Beleggingsfraude via besmette advertenties

donderdag 28 april 2011, 11:59 door Redactie, 3 reacties

Er is een Trojaans paard ontdekt dat advertenties op grote websites injecteert, om potentiële beleggers te misleiden. De professioneel ontworpen banners worden lokaal op het besmette systeem weergegeven en verschijnen onder andere op websites van AOL, Amazon, Apple, CNN, Citibank, Forbes en ESPN. De advertenties beloven aantrekkelijke rendementen en sturen bezoekers door naar de website https://ursinvestment.com. De geïnjecteerde en weergegeven tekst verschilt per website.

Op de investeringswebsite kunnen gebruikers een account aanmaken en aangeven hoe ze het geld willen overmaken. Daarbij zijn er drie opties; duizend, vijfduizend en tienduizend dollar. Daarbij wordt zelfs een rendement van 32% beloofd.

"Deze nieuwe aanval is opmerkelijk vanwege de complexiteit en diepte van de inhoud, die de criminelen hebben ontwikkeld om de scam legitiem en geloofwaardig te laten lijken. In tegenstelling tot veel andere Zeus-aanvallen, gaat dit niet om de aanvalscode, maar om beleggingsfraude", zegt Amit Klein van Trusteer. Zeus is vooral berucht wegens het plunderen van online bankrekeningen door het onderscheppen van inloggegevens.

Reacties (3)
28-04-2011, 14:05 door Syzygy
Casino : Rood of Zwart - beloofd rendement 100% (onder voorbehoud)
28-04-2011, 18:45 door Anoniem
@Syzygy eigenlijk is het 94,7% :)
28-04-2011, 22:07 door Anoniem
Slimmer worden ze...

Of gewoon goeie vooropleiding gehad?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.