image

Creditcarddieven vrezen prijsval na Sony-hack

donderdag 5 mei 2011, 11:47 door Redactie, 4 reacties

Handelaren in gestolen creditcards zijn bang dat de aanval op het PlayStation Netwerk mogelijk voor een te groot aanbod en lagere prijzen zorgt. Vorige week verschenen op verschillende ondergrondse fora berichten dat er bij de inbraak 2,2 miljoen creditcardgegevens waren gestolen. "We houden het Sony verhaal nauwlettend in de gaten, aangezien het de verkoop van andere kaarten drastisch kan beïnvloeden", aldus een hacker tegenover de New York Times.

Beveiligingsonderzoeker Kevin Stevens stelt dat gestolen creditcardgegevens nu tussen de vijf en tien dollar waard zijn, afhankelijk van de kaartgegevens en kredietlimiet. Als de 2,2 miljoen kaarten op de markt verschijnen, zou de gemiddelde prijs onder de één of twee dollar kunnen uitkomen.

Volgens Kevin Mahaffey, CTO van Lookout Mobile Security, moeten bedrijven stoppen met het verzamelen van zoveel persoonlijke gegevens. Gegevens die in de moderne maatschappij steeds meer waard worden. "Eén van de beste dingen die bedrijven kunnen doen is het niet verzamelen van de gegevens in de eerste plaats. Sommige bedrijven beschouwen dit soort gegevens kernafval; je wilt het niet bewaren als het niet nodig is."

Reacties (4)
05-05-2011, 12:47 door Anoniem
arme jongens.
05-05-2011, 13:58 door cjkos
Ik lees dit bericht met verbazing. Beroept de NYT zich hier op haar vertrouwens recht?
Het 'klinkt'' nu heel erg als nieuws brengen dat over de spreekwoordelijke lijken gaat.
Hoe ver kan je gaan bij nieuwsgaring.

Wat kan mij het nou schelen of zij er minder geld aan verdienen. Ik zie die gasten liever voor 400 jaar achter een tralies verdwijnen.
06-05-2011, 09:39 door Night
Tja das economie hè de prijs wordt bepaald door vraag en aanbod.
07-05-2011, 01:00 door spatieman
sjit :(
iemand CC nummertje kopen? ,ik kom ze niet meer aan de straat stenen kwijt......
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.