image

"Sony overweegt beloning voor aanhouding hackers"

maandag 9 mei 2011, 13:47 door Redactie, 3 reacties

Sony zou een beloning overwegen voor de gouden tip die tot de aanhouding en vervolging van de aanvallers leidt die bij de elektronicagigant wisten in te breken. Dat meldt Cnet op basis van mensen die met de zaak bekend zijn. Een besluit is over een eventuele beloning is nog niet genomen, en mogelijk komt die er helemaal niet. "Maar de mogelijkheid ligt op de tafel, zo hebben bronnen me verteld", zegt Arik Hesseldahl.

Volgens hem laat het overwegen van een beloning zien hoe graag Sony de aanvaller of aanvallers wil vervolgen. Looft Sony een beloning uit, dan zou het dit in samenwerking met opsporingsdiensten in verschillende landen doen.

Twee Anonymous "veteranen" laten tegenover de Financial Times weten dat leden van de internetbeweging achter de aanvallen zitten. Anonymous nam eerder via verschillende kanalen afstand van de aanvallen, toch ziet één van de veteranen dat anders. "Als je zegt dat je Anonymous bent, en iets als Anonymous doet, dan heeft Anonymous het gedaan. Alleen omdat de rest van Anonymous het er niet mee eens is, betekent dat niet dat Anonymous het niet gedaan heeft."

Reacties (3)
09-05-2011, 17:23 door Anoniem
Sony moet z'n geld gebruiken om z'n rommel beter te beveiligen.
09-05-2011, 17:59 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-05-2011, 21:43 door Above
Door Peter V:
"Sony overweegt beloning voor aanhouding hackers"
Dat wordt dan een probleem.

Aanhouding buiten een heterdaad situatie mogen alleen bevoegde Opsporingsambtenaren doen. Die zullen dan ook de beloning opstrijken.

In de regel betekent dit dat - als er geen prioriteit geldt voor dit soort delicten - je lang wachten kunt op dit soort aanhoudingen. Althans in Nederland.


Er staat duidelijk "de gouden tip". Dus jouw tip welke tot een aanhouding leidt uitgevoerd door een ambtenaar in functie.
De tip geef je dus eerst aan Sony bijvoorbeeld.
Sony zou een beloning overwegen voor de gouden tip die tot de aanhouding en vervolging van de aanvallers leidt
Iedereen heeft een prijs dus dit soort acties zal vrienden naaien worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.