image

Pirate Bay waarschuwt voor Internetoorlog

dinsdag 10 mei 2011, 13:34 door Redactie, 12 reacties

Een Europese firewall die "verboden" materiaal blokkeert, zal voor de eerste Internetoorlog zorgen, zo waarschuwt torrentsite The Pirate Bay. Het gaat om de plannen voor een virtuele Schengengrens, waar eerder ook Security.nl columnist Peter Rietveld over schreef. "Ik verwacht dat de slag om het internet op het punt staat te beginnen. Het overleven van de ongecensureerde beschaving staat op het spel. Ons eigen vrije leven is daarvan afhankelijk", aldus 'Winston Bay'.

Tijdens een geheime bijeenkomst van de Europese Law Enforcement Work Party (LEWP), werd een Chinees-achtige firewall voorgesteld. "Ongepaste" websites kunnen zo voor alle Europese burgers worden geblokkeerd. Met name belangenbehartigers van de entertainmentindustrie zouden erg over het plan zijn te spreken.

Volgens Bay is er sprake van een heuse aanval door copyright-lobbyisten tegen de Europese Unie. "MAFIAA weet dat ze ons in Brussel moeten breken of anders de oorlog zullen verliezen." Ook andere burgerrechtenbewegingen waarschuwen voor een Europees-brede censuur.

Reacties (12)
10-05-2011, 13:41 door spatieman
/Sarcasme..
Mein furher, de grote firewall staat op springen.
de furher: al het verkeer nu omleiden naar alleen maar overheids sites, !!
10-05-2011, 13:46 door Anoniem
"Tijdens een geheime bijeenkomst van de Europese Law Enforcement Work Party (LEWP), werd een Chinees-achtige firewall voorgesteld."

Een geheime bijeenkomst. Ook dat lijkt al erg op de werkwijze van de Chinezen. Waarom geen transparantie ?
10-05-2011, 14:10 door Skizmo
Het internet is te belangrijk. Een internetoorlog kon zich in zo'n geval nog wel eens naar de echte wereld verplaatsen.
10-05-2011, 15:04 door Anoniem
oorlog zorgt altijd voor een vooruitgang in technologie op verschillende vlakken wat anders verscheidene jaren langer zou duren.

op tegen? helemaal niet. Dit is net zoals ze jou zouden verbieden om de straat over te steken. Je moet gewoon een originele manier vinden om het te doen.

en voor de mensen die thuis zijn met technologie weten dat dit niet mogelijk zal zijn in hoever de overheid zou willen.
10-05-2011, 15:10 door PeterB
Je reinste stemmingsmakerij...Zodra " men" zoiets gaat implementeren zullen er automatisch Secundaire Internetten ontstaan die de firewalls omzeilen. Ook in China is er al een soort " Undergound Internet" waar steeds meer mensen zich op begeven...zij het anoniem...

...Als het niet linksom gaat, dan gaan we rechtsom...
10-05-2011, 15:47 door Anoniem
@peterb; krijgt men .... dat is er al :X
10-05-2011, 17:07 door jefdom
internet is zo complex en er zitten zoveel variabelen van mogelijkheden in die op dit moment niet te bannen zijn,de meeste overheden willen dit wel ,maar om verschillende reden is dit toch weleen te ver doel voor ze.als ze echter totalitaire
neigingen krijgen zouden ze beter naar het nieuws kijken en zien wat er in de wereld aan t' gebeuren is(midden oosten)etc
dus toch maar even goed nadenken voor ze de lobyisten hun zin geven?en inderdaad alles is te omzielen nou ja toch bijna.
10-05-2011, 17:41 door Anoniem
Door Anoniem: "Tijdens een geheime bijeenkomst van de Europese Law Enforcement Work Party (LEWP), werd een Chinees-achtige firewall voorgesteld."

Een geheime bijeenkomst. Ook dat lijkt al erg op de werkwijze van de Chinezen. Waarom geen transparantie ?
Zo geheim was 'ie kennelijk ook weer niet...
Ik moet nog maar zien of dit er ooit komt, ik verwacht het niet, en hoop het niet.
10-05-2011, 21:38 door Anoniem
1.) Wie bepaalt nu wat legaal of illegaal is?
2,) En wat zijn de criteria?
3.) Krijgen we nu grenscontroles voor netwerkbewuste apparaten die in ons virtuele landschap worden ingevoerd?
4.) Gaan de apparaten in quarantaine bij de grens?
5.) Encryptie?
6.) Iedereen heeft MP3's, hoewel deze afkorting al behoorlijk besmet is. Hoe bewijs je dat deze legaal gedownload is, illegaal gedownload is of van een gekochte CD afkomstig is van jezelf?

Ik denk persoonlijk dat het Internet waar wij mee zijn opgegroeid de langste tijd gehad heeft en dat we hier met weemoed naar terugkijken. De internetvrijheid gaat terug, data wordt bewaard en wordt je continue digitaal in de gaten gehouden.
Wat betreft het downloaden: over enkele jaren wordt er mijns inziens geen MP3 of DVD meer gedownload omdat livestreams op smartphones en televisie de normaalste zaak van de wereld zijn geworden.
Voor muziek heb je dit al beschikbaar.
Muziek en films zijn een gebruiksartikel geworden. Je luistert een MP3 en gooit hem net zo makkelijk weer weg.
11-05-2011, 09:02 door Anoniem
Nah lekker dan. Een geheime bijeenkomst.... en wij mogen niets te verbergen hebben.
11-05-2011, 09:06 door Anoniem
De overheden zitten al lange tijd met het grote oncontroleerbare internet in hun maag. Dat er een censuur komt lijkt mij duidelijk. Als je in 031 kijkt is de overheid al lang bezig om de bevolking te schofferen en te beperken in vrijheden en daar komen landen als Italie bij waar ene mijnheer Berlusconi de scepter zwaait niet alleen over het land maar ook de media beheerst. Ik denk dat menige politicus van cda en sgp huize hier spontaan een warm gevoel tussen de benen van krijgt van deze macht en controle.
28-06-2011, 14:11 door Anoniem
Ah super kan ik mijn eigen persoonlijke firewall dus deinstalleren ;-)
Kunnen ze ook meteen een virusscanner aan het muurtje hangen? Kan ik die ook wegpleuren :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.