image

Dochteronderneming Sony gehackt

zaterdag 21 mei 2011, 18:48 door Redactie, 3 reacties

Een aanvaller is erin geslaagd het netwerk van de Japanse internetprovider So-net Entertainment te hacken, een dochteronderneming van Sony. Tijdens de hack die deze week plaatsvond, werden e-mailaccounts en de bonuspunten van klanten gestolen. Of er een verband met de eerdere aanvallen op Sony is, is onbekend. Een woordvoerder zegt het niet uit te sluiten, maar acht de kans klein, omdat de gebruikte aanvalsmethode verschilt.

Aanval
Volgens So-net probeerde een computer tienduizend keer op de klantbeloningsservice in te loggen. Daar wist de aanvaller toegang tot meer dan tweehonderd accounts te krijgen en voor zo'n 1.200 dollar aan punten van 128 accounts te stelen. Verder zouden negentig e-mailaccounts op het So-net netwerk gecompromitteerd zijn.

De aanval die maandag en dinsdag plaatsvond, werd woensdag na klachten van klanten ontdekt. De aanvaller zou geen persoonlijke gegevens zoals namen, adressen en telefoonnummers hebben bekeken, aldus het getroffen bedrijf tegenover de Wall Street Journal.

Reacties (3)
21-05-2011, 22:05 door xy22
Door Redactie: Volgens So-net probeerde een computer tienduizend keer op de klantbeloningsservice in te loggen.
Ben niet erg goed op de hoogte van de beveiliging van systemen met online accounts, maar is een computer (ervan uitgaande dat dus een enkel ip is) die zo vaak in probeert te loggen, en zo vaak een verkeerd password 'invoert', niet een heel opvallend iets?
Met andere woorden, wel heel slecht beveiligd? Met alleen een time-out na enkele foute passwords, of 'simpelweg' een captcha, lijkt me dit goed te af te vangen?!

Door Redactie: De aanval die maandag en dinsdag plaatsvond, werd woensdag na klachten van klanten ontdekt. De aanvaller zou geen persoonlijke gegevens zoals namen, adressen en telefoonnummers hebben bekeken
Idem voor eerdere 'hacks' van Sony systemen, eens kijken of mensen als extra 'customer reward' ook een verzekering tegen id-fraude krijgen aangeboden ;)
21-05-2011, 22:28 door Anoniem
Kan iemand mij uitleggen hoe bonuspunten te stelen zijn?
21-05-2011, 23:54 door spatieman
(sh)its a sony !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.