image

Meesterhacker Mitnick wil Sony helpen

zondag 22 mei 2011, 15:29 door Redactie, 13 reacties

"Meesterhacker" Kevin Mitnick heeft Sony aangeboden om te helpen met het beveiligen van alle systemen en netwerken. Mitnick werd wereldwijd bekend toen hij eind vorige eeuw bij verschillende bedrijven wist in te breken en de FBI een grote klopjacht op hem opende. Uiteindelijk werd de hacker tot een gevangenisstraf van vijf jaar veroordeeld. Inmiddels is Mitnick al geruime tijd met zijn consultancybedrijf bezig. "Sony scoreboard: Hackers 6 Sony 0. De aanbieding staat nog steeds. Als jullie mij hulp nodig hebben Sony, mail me dan op mitnick@gmail.com", zo laat Mitnick via Twitter weten.

Deze week werd bekend dat de Thaise website van Sony was gehackt en gebruikt voor het hosten van een phishingsite. Nu blijkt dat het niet de enige website is waar de beveiliging van rammelt. Ook de Indonesische en Griekse websites van Sony Music zijn ten prooi aan hackers gevallen, waardoor de score inmiddels 8 zou bedragen.

Reacties (13)
22-05-2011, 17:31 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-05-2011, 18:22 door Anoniem
Hij ruikt $ ... Mitnick zijn eigen websites zijn meerdere malen gehackt.
22-05-2011, 18:53 door Anoniem
hij stoort zich waarschijnlijk aan, dat die niet meer kan gamen.
23-05-2011, 07:33 door Anoniem
En waarom meesterhacker? De man werd gepakt. Dan kun je mi niet van Meester spreken.
23-05-2011, 08:51 door tuxick
Een gmail account komt niet echt professioneel over. Bang dat zijn mailserver gehekt wordt?
23-05-2011, 09:14 door Anoniem
Hij is expert op het gebeid van social enginering en met telecommunicatie, maar niet op het gebied van serversoftware en netwerkverkeer. Misschien zijn werknemers..?
23-05-2011, 09:44 door Anoniem
Door Anoniem: Hij ruikt $ ... Mitnick zijn eigen websites zijn meerdere malen gehackt.

elke site is te hacken, dus deze reactie slaat nergens op voor elke hack die sony krijgt maakt ze alleen maar sterker dat geld voor elke site/server

Door tuxick: Een gmail account komt niet echt professioneel over. Bang dat zijn mailserver gehekt wordt?.

misschien heeft die geen zin in al die haat/fan mails?

Door tuxick: Hij is expert op het gebeid van social enginering en met telecommunicatie, maar niet op het gebied van serversoftware en netwerkverkeer. Misschien zijn werknemers..?

Dan nog ik denk dat Sony blij is emt elke hulp op het moment? ik bedoel 8-0 xD faal hazen :>
23-05-2011, 09:52 door Anoniem
@Anoniem
Amen, sluit ik mij helemaal bij aan. Een social engineer is niet perse een security professional op het gebied van software en netwerken.
23-05-2011, 10:03 door Anoniem
"Hij is expert op het gebeid van social enginering en met telecommunicatie, maar niet op het gebied van serversoftware en netwerkverkeer. Misschien zijn werknemers..?"

Precies, en dat is ook wat hij aanbiedt. De rest van de comments zijn vrij lame.
23-05-2011, 10:17 door Anoniem
Mitnick weet zijn boterham als beveiliger te verdienen aan personen die liever een bekend iemand als adviseur hebben dan een persoon met verstand van zaken. Kennelijk is hij wat minder bekend aan het worden en heeft hij aandacht nodig. En security.nl denkt ook dat dit nieuws is vanwege zijn naam. Zou security.nl hem ook graag inhuren???
23-05-2011, 15:07 door Anoniem
Ja lekker slim om dit aan de hele wereld te vertellen, sommigen zien het als een uitdaging om Mitnick te verslaan/hacken.
23-05-2011, 15:52 door Anoniem
De aanbieding staat nog steeds. Als jullie mij hulp nodig hebben Sony, mail me dan op mitnick@gmail.com"[]/quote]

Sony zal vast een hele goede reden hebben om NIET op Mitnick z'n aanbod in te gaan en ik geef ze groot gelijk. Wat heeft Kevin persoonlijk bereikt op security gebied sinds zijn vrijlating? Anyone.....
24-05-2011, 10:13 door Anoniem
Door Anoniem:
De aanbieding staat nog steeds. Als jullie mij hulp nodig hebben Sony, mail me dan op mitnick@gmail.com"[]/quote]

Sony zal vast een hele goede reden hebben om NIET op Mitnick z'n aanbod in te gaan en ik geef ze groot gelijk. Wat heeft Kevin persoonlijk bereikt op security gebied sinds zijn vrijlating? Anyone.....

Ik denk dat Mitnick zo zijn redenen heeft om niet meer in the picture te komen. Ook heeft hij natuurlijk een lange tijd vast gezeten en is hem in die tijd verboden om nog achter een pc te kruipen. Dat zal inmiddels al lang niet meer zo zijn, maar ik denk dat hij in de jaren 90 toch wel 1 van de grotere jongens was. Hij heeft iig ervaring met toch wel grote bedrijven die gehacked zijn. en ik denk dat hij Sony zeker wel kan adviseren. Ik weet niet wat voor jongens hij nog meer in zijn team heeft zitten maar het zijn vast geen stratenmakers.

Jeroen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.