image

Google verwijdert Super Mario malware uit webwinkel

donderdag 26 mei 2011, 14:12 door Redactie, 1 reacties

Google heeft een applicatie van de Chrome webwinkel verwijderd die al 14.000 keer gedownload was. Het gaat om de Super Mario 2 app, die toegang tot bookmarks, surfgeschiedenis en alle gegevens op websites wilde. Volgens David Rogers bewijst dit dat het beveiligingsmodel van Chrome applicaties stuk is. Hij wilde de app verwijderen, maar dat bleek lastiger dan gedacht.

De grootste kritiek heeft Rogers op de handelswijze van Google. Het spel is al een aantal weken beschikbaar, waar gebruikers regelmatig reacties met virus en scam achterlieten. "Waarom heeft Google er niets aan gedaan?". vraagt Rogers zich af. Het gaat hier niet om een officieel Nintendo spel, dus waarschijnlijk is ook het copyright geschonden. "Waarom wordt dit toegestaan? Wordt er wel gecontroleerd binnen de winkel?"

Een ander punt van kritiek is dat gebruikers een applicatie geen toegang tot hun gehele surfgeschiedenis zouden moeten geven om een nieuwe tab te openen. "Dit is een zeer slecht privacyontwerp." Inmiddels heeft Google nadat het bericht in de media kwam de applicatie verwijderd.

Reacties (1)
26-05-2011, 17:45 door spatieman
te laat....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.