image

Gestolen LulzSec wachtwoorden van boekenwurmen

vrijdag 17 juni 2011, 14:25 door Redactie, 4 reacties

De 62.000 door hackergroep LulzSec onthulde wachtwoorden, zijn deels afkomstig van Writerspace. In de gestolen wachtwoorden werden allerlei referenties naar boeken en lezen gevonden, maar de doorslaggevende aanwijzing was dat dertig mensen 'writerspace' als wachtwoord hadden gekozen.

Writerspace bestaat sinds 1998 en is een website waar zowel lezers als schrijvers met elkaar kunnen communiceren. De website bevestigt dat 12.000 van de 62.000 e-mailadressen en wachtwoorden afkomstig van de website zijn. Inmiddels is Writerspace bezig om alle getroffen leden te waarschuwen.

Verantwoordelijkheid
"We willen onze lezers verzekeren dat we onze verantwoordelijkheid om je privégegevens te beschermen zeer serieus nemen. Helaas zijn er mensen die het hun missie maken om kwetsbaarheden te vinden en te misbruiken, ongeacht hoe veilig het systeem is", aldus Writerspace. De website zou nu de veiligheid van de server controleren.

Reacties (4)
17-06-2011, 18:03 door Anoniem
Ach jee, heb je nou ook al boekwormen? Ik dacht dat die (wormen) alleen op internet voor kwamen.
17-06-2011, 18:07 door Anoniem
quote: "helaas zijn er mensen die het hun missie maken om kwetsbaarheden te vinden en te misbruiken,ongeacht hoe veilig het systeem is" Nou,het systeem is naar het schijnt dan toch niet zo veilig,anders waren ze er niet in gekomen.
18-06-2011, 13:01 door Anoniem
Geen enkel systeem is 100% veilig, dit voorbeeld laat alleen al zien hoe zwak wachtwoorden gekozen worden. Prima dat je de onveiligheid aantoont, het argument van Lulzsec, maar het publiceren van wat de data die je vindt is daarvoor echt niet nodig. Het is heel dom als iemand zijn fiets niet op slot zet maar dat is nog geen argument om die fiets dan maar te jatten.
18-06-2011, 15:53 door Anoniem
Juist,dat het technisch mogelijk is om een website,een pc,een facebook of e-mailaccount te hacken wil nog niet zeggen dat het ook mag.Het is verboden,het is strafbaar.En terecht. Hoe zouden de heren&dames LulzSec-hackers het vinden als HUN pc,website of facebook of e-mailaccount worden gehackt? Helaas laten politie en justitie in elk geval de gewone pc/internet gebruikers aan hun lot over.Kost teveel tijd,mankracht,koop maar een nieuwe PC (alsof die dingen zo goedkoop zijn).De overheden en de (grote) bedrijven, die krijgen alle hulp van politie&justitie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.