Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

gsm

19-06-2011, 00:39 door bulldog, 5 reacties
als je met de gsm op het internet gaat kan je dan ook besmet geraken?
Reacties (5)
19-06-2011, 11:20 door ej__
ja want griepvirussen laten zich niet door een gsm weerhouden. Geen enkel virus trouwens. Ook voor bacterien moet je uitkijken, dus handen wassen na toiletbezoek en zo.
19-06-2011, 12:01 door Anoniem
Ja,dat kan wel degelijk,en wel zowel met een simpel mobieltje als met een zgn.smartphone,zoals de i-phone,blackberry,etc.ook als je geen internet op je mobiel hebt kun je via een smsje besmet worden met malware.Degene die jou dat smsje sturen kunnen zo je telefoon binnendringen,hacken en vervolgens aftappen: smsjes worden gelezen,ze komen ook te weten wie jou smsjes stuurt en wie jij smsjes sturt plus de inhoud daarvan,je gsm telefoonboek kunnen ze inzien,en als je er internet op hebt kunnen ze zien wat je op dat internet uitspook.Het voordeel van een goedkope gsm je kunt hem makkelijk (goedkoop) vervangen door een nieuwe,het nadeel: er is geen antivirus en firewall beveiliging voor,dat is er wel voor smartphones zoals de i-phone,blackberry,etc.
19-06-2011, 19:26 door Bitwiper
Door bulldog: als je met de gsm op het internet gaat kan je dan ook besmet geraken?
"Besmet" raken kan op twee manieren: doordat je zelf iets installeert dat een trojaans paard blijkt te bevatten of doordat een (gekraakte) website iets naar jouw webbrowser stuurt dat misbruik maakt van een kwetsbaarheid.

Het is onwaarschijnlijk dat webbrowsers en plugins op (smart-) phones minder kwetsbaarheden bevatten dan op PC's. Komt bij dat er niet of nauwelijks updates op telefoons worden gepubliceerd laat staan geinstalleerd. Deels komt dit doordat er nog weinig onderzoek naar lekken in (smart-) phones wordt gedaan. Een reden voor het feit dat er weinig onderzoek wordt gedaan is wellicht dat er zoveel soorten en merken (smart-) phones bestaan. Daarmee is de doelgroep zowel voor onderzoekers als aanvallers, erg gefragmenteerd (alhoewel IOS en Android devices ondertussen met kop en schouders boven de rest uitsteken).

Hoe dan ook, web-based aanvallen op kwetsbaarheden in (smart-) phones zijn (nog) schaars. Wel is er recentelijk een toename zichtbaar geworden van fake antivirus malware voor IOS devices, zie bijv. http://isc.sans.edu/diary.html?storyid=11053 (ik weet niet of die ook op iPhones betrekking hebben). Een voordeel van Android en iPhone is dat ze met een ander beveiligingsmodel werken dan Windows standaard doet; gebruikers hebben niet de volledige controle over het besturingssysteem.

Het antwoord is dus ja, maar de kans erop is momenteel veel kleiner dan dat je met een ongepatchte PC surft. Echter er wordt door veel deskundigen in de nabije toekomst wel een toename in malware voor (smart-) phones en tablets verwacht.
19-06-2011, 23:08 door Patio
@Bitwiper Je verhaal klopt in deze zin niet helemaal: voordeel van Android en iPhone

Ten onrechte plaats je ze op 1 lijn. Lees hier maar, want er zit meer verschil tussen die twee dan je zou denken:

http://www.zdnet.com/news/android-vs-iphone-for-business-5-questions-to-answer/6205632

Ik heb 'm om je een plezier te doen en je niet te veel werk te verschaffen deze keer niet verkort :)

Wij zijn reeds 17 maanden tevreden iPhone-gebruikers en voelen ons nog relatief veilig ook om weer on topic te geraken.
20-06-2011, 09:02 door xy22
Door Bitwiper: Hoe dan ook, web-based aanvallen op kwetsbaarheden in (smart-) phones zijn (nog) schaars. Wel is er recentelijk een toename zichtbaar geworden van fake antivirus malware voor IOS devices, zie bijv. http://isc.sans.edu/diary.html?storyid=11053 (ik weet niet of die ook op iPhones betrekking hebben).
Nee :)
http://tweakers.net/nieuws/74648/apple-bestrijdt-mac-defender-malware-met-update.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.