Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

[Verwijderd]

19-06-2011, 11:18 door [Account Verwijderd], 2 reacties
[Verwijderd]
Reacties (2)
19-06-2011, 16:08 door Bitwiper
Door LwMw: Op zeer korte termijn ben ik van plan om een HTC Desire aan te schaffen. Maar nu lees je steeds vaker dat dat soort telefoons weten waar je bent. Is er een mogelijkheid om dat aan te passen, zodat ze dat niet meer van je weten.
Jouw telefoonprovider moet weten in de buurt van welke GSM zendmast jouw telefoon zich bevindt, anders kun je niet gebeld worden. Wat je waarschijnlijk bedoelt is het actief versturen van locatieinformatie door het besturingssysteem en apps op jouw telefoon naar Google, makers van die apps en/of derde partijen. Als ik me niet vergis kun je bij het ingebruik nemen van een Android telefoon aangeven dat je niet wilt dat allerlei gegevens naar Google worden gestuurd (of dat dit vervolgens gehonoreerd wordt weet ik niet, iPhones deden het ook "per ongeluk"). Verder kun je GPS zoveel mogelijk uitzetten (scheelt opladen). En uitkijken welke apps je installeert.

Overigens gaf HTC afgelopen week aan dat er geen update naar Android Gingerbread zou komen voor de HTC Desire omdat daar te weinig geheugen in zou zitten (zie http://www.reghardware.com/2011/06/14/htc_says_no_gingerbread_update_for_desire/). Een dag later werd dit teruggedraaid (naar verluidt wegens vele gebruikersprotesten), zie http://www.reghardware.com/2011/06/15/htc_desire_will_get_gingerbread/, Maar of en wanneer zo'n update er komt, en wat dan de gevolgen zijn voor gebruiksgemak (en security fixes) is onbekend.

Is het ook handig om er een virusscanner etc. op te zetten?
Ik twijfel enorm aan de effectiviteit daarvan, zover dat ik vermoed dat het zinloos is. Ik zou eerder naar http://www.security.nl/artikel/37022/Privacy-firewall_voor_Android_smartphones.html en http://www.security.nl/artikel/36564/1/Gratis_encryptie-app_voor_Google_Android.html kijken, maar weet niet of je daar je telefoon voor moet jailbreaken (zo ja, dan zou ik er geen gebruik van maken, hooguit tenzij je heel goed weet wat je doet).
Zo ja, wat is dan een goede, want ik wil niet dat deze de telefoon langzaam maakt.
Geen idee, sorry.
20-06-2011, 08:52 door xy22
Door LwMw: Zo ja, wat is dan een goede, want ik wil niet dat deze de telefoon langzaam maakt.
http://www.av-comparatives.org/en/comparativesreviews/mobile-security is een van de weinige kwalitatief goede tests die ik ken.
Hoewel t m'n eigen mening is, ik zou voor of Kaspersky of F-secure kiezen:
-de twee bedrijven met de meeste ervaring met beveiliging van mobiele telefoons
& komen relatief vaak als beste uit de weinige tests op dit gebied
& hebben naast antivirus ook een encryptietool in zich en/of het back-uppen van een verloren telefoon op afstand en vervolgens 'definitief'kunnen locken
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.