image

Britse hacker heeft syndroom van Asperger

maandag 27 juni 2011, 06:32 door Redactie, 8 reacties

De 19-jarige Britse hackingverdachte Ryan Cleary heeft het syndroom van Asperger, een vorm van autisme. Ook zou hij aan agorafobie lijden, een angststoornis. Cleary werd vorige week aangehouden op verdenking van Distributed Denial of Service (DDoS) -aanvallen tegen de website van het Serious Organised Crime Agency. Daarnaast zou hij mogelijk banden met hackerscollectief LulzSec hebben, hoewel dit meteen door de groep ontkend werd, en was hij betrokken bij het maken of regelen van een botnet voor het uitvoeren van de DDoS-aanvallen.

Tijdens de hoorzitting vertelde de advocaat van Cleary dat zijn cliënt aan het syndroom van Asperger en agorafobie lijdt. Hij was op borgtocht vrijgelaten, maar bleef na bezwaar van de aanklager toch in bewaring. Het verzoek om op borgtocht te worden vrijgelaten zal nu tijdens een andere hoorzitting op 30 augustus worden besproken. Mocht Cleary dit winnen, dan mag hij geen apparaten bedienen waarmee hij toegang tot het internet kan krijgen.

De bekende Britse hacker Gary McKinnon, die in 2001 zo'n honderd slecht en onbeveiligde systemen van de Amerikaanse overheid wist te kraken, lijdt ook aan het syndroom van Asperger. Volgens zijn verdediging mag hij daarom niet aan de Verenigde Staten worden uitgeleverd. Een jarenlang slepende zaak die nog altijd loopt.

Reacties (8)
27-06-2011, 07:41 door Anoniem
Lekker boeiend
27-06-2011, 09:23 door Securitate
lijkt wel of dat hele eiland last heb van asperges.
als dat werkt denk ik dat rop daar ook spontaan last van krijgt.
plus nog een vrouwtje in ijsland.
iemand nog nieuws over hen trouwens?
allemaal schatjes vergeleken met die van laatste tijd.
27-06-2011, 12:10 door Mysterio
Door Securitate: lijkt wel of dat hele eiland last heb van asperges.
als dat werkt denk ik dat rop daar ook spontaan last van krijgt.
plus nog een vrouwtje in ijsland.
iemand nog nieuws over hen trouwens?
allemaal schatjes vergeleken met die van laatste tijd.
Ik weet niet waar je wel last van heb, maar het lijkt mij voldoende om niet uitgeleverd te hoeven worden.

OT: Asperge is best lastig. Een afwijking/ziekte/handicap is geen excuus voor een misdrijf (net zoals een psychopaat niet mag moorden omdat hij een psychopaat is) maar het kan het wel een stuk lastiger maken om de toerekeningsvatbaarheid t bepalen. Iemand met Asperge kan zich zeer moeilijk van iets aftrekken. Als er een gaatje gevonden is dan gaan ze dwangmatig verder. De hele wereld verdwijnt, de gevolgen worden niet overzien, alleen waar ze mee bezig zijn telt nog.

De meesten zijn ongevaarlijk. Blijven doorbomen over vrachtwagens of tanks... houden van uniformen en meer van dien. Sommigen echter zijn gefascineerd over zaken die potentieel gevaarlijk zijn, zoals websites hacken en beveiligingen testen.

Ze gaan niet vrijuit, maar er gelden wel verzachtende omstandigheden. Uitlevering naar de VS lijkt me niet de bedoeling. Je weet hoe ze daar omgaan met mensen die de 'national security' in gevaar zouden brengen.
27-06-2011, 13:05 door Securitate
ik heb vast van heel veel dingen last, zonder er zelf last van te ondervinden, gelukkig wordt ik daardoor dan niet uitgeleverd.

kennelijk begrijpen deze personen het verschil tussen mijn en dijn niet, sterker nog, het interesseert ze niet.
een strikte focus, sterk ingezoomd, de omgeving vergetend.
eigenschappen die vast versterkt worden door intensief games spelen, volgend level halen, het willen winnen.
waarbij gelukkig niet iedereen vatbaar is natuurlijk.
het blijken vaak zeer jeugdige mannen waarbij de hersens nog niet zijn uitontwikkeld.
(over de staat van de mijne zijn de meningen verdeeld, gelukkig maar).
het vreemde is dat dit gedrag afhankelijk van de context gewenst is en gewaardeerd wordt, door het leger bv.
helaas lekken filmpjes van deze trigger happy personen soms uit, en dan heb je shit.
gewenst of ongewenst, een dunne lijn, net zo het uitkomt.
uit naam van een staat mag het kennelijk, als individueel persoon niet.
27-06-2011, 14:21 door Anoniem
GEEF MIJ NOG MAAR EENS EEN ASPERGE.Haha,ik ben zelf ook licht autistisch,maar helemaal niet goed met pc's en internet.Ik ben al blij dat ik dit stukje commentaar weet in te leveren.Ik zou dus de conclusie moeten trekken dat ik zwaarder autistisch moet zijn om goed met pc's om te kunnen gaan,d.w.z. te kunnen hacken en zo.
28-06-2011, 08:55 door Anoniem
Joh, iedere ICT'er is in feite toch gewoon een autist? Niets nieuws onder de zon. Je moet wel een autist zijn om je dagenlang op te kunnen sluiten om vanachter een pc te gamen of netwerken te hacken. Daarnaast beschikken ICT'ers meestal niet over inlevingsvermogen om vanuit hun klant te denken en vinden ze standaard dat de klant lastig is en dat zij altijd gelijk hebben. Hoeveel symptomen van autisme wil je hebben?
30-06-2011, 14:53 door Anoniem
Door Anoniem: Joh, iedere ICT'er is in feite toch gewoon een autist? Niets nieuws onder de zon. Je moet wel een autist zijn om je dagenlang op te kunnen sluiten om vanachter een pc te gamen of netwerken te hacken. Daarnaast beschikken ICT'ers meestal niet over inlevingsvermogen om vanuit hun klant te denken en vinden ze standaard dat de klant lastig is en dat zij altijd gelijk hebben. Hoeveel symptomen van autisme wil je hebben?

en jij studeerd..uhm , bedrijfs economie en staat iedere avond op de golfbaan te lullen over je porsche !?

lekker steriotypering hor ;-) ik ben zelf ICT-er laten we zeggen Bedrijfskundig Informaticus.. en herken mijzelf niet in de bovenstaande beschrijving :D dus misschien iets meer lezen en niet zo jaren 1997 doen..

IETS met beeldvormingsstoornis en referentiekaderstoornis.. hoeveel symptonen van een arogante zak wil je nog meer hebben?
02-07-2011, 12:04 door Anoniem
ICT-er zijn mensen die veel over hebben voor hun medemens. Ook medemensen, die zogenaamd sociaal doen en lekker met andere zitten roddelen hoe autisch computerfreaks zijn. En tegelijkertijd niet beseffen hoe ze gebruik maken van het werk van vele van deze 'autische' lui. Computerfreaks zijn juist sociaal voelende mensen. Maar schreeuwen dit echter niet van de daken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.