image

Russische betalingsverwerker DDoSt concurrentie

maandag 27 juni 2011, 06:28 door Redactie, 1 reacties

De Russische autoriteiten hebben Pavel Vrublevsky gearresteerd, het hoofd van betalingsverwerker ChronoPay. Hij wordt verdacht van het laten uitvoeren van Distributed Denial of Service (DDoS) -aanvallen tegen de website van een concurrent, zo meldt de Russische website Vesti.ru. De aanvallen waren gericht tegen betalingsverwerker Assist.

Vrublevsky hoopte zo het contract van de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot te krijgen. Door de aanval konden reizigers geen online tickets boeken. De schade die zowel Aeroflot als Assist zouden hebben geleden, ligt boven de 1 miljoen Roebels, wat zo'n 25.000 euro is. ChronoPay zou ook een vestiging in Nederland hebben en zou voor tientallen nep-virusscanners de creditcardbetalingen verwerken.

Reacties (1)
27-06-2011, 16:05 door Anoniem
Begin dit jaar was ik in Moskou voor een meeting met het RAEC Cybercrime Committee via Pavel, die niet alleen aktief is in cybercrime, maar eveneens de Duma adviseert over aanverwante onderwerpen, zoals de nieuwe Russische anti-spam wet.

Pavel vertelde over de Aeroflot aanval, maar speelde daarbij de vermoorde onschuld. Zo stelde hij over logfiles te beschikken, waaruit bleek dat Chronopay vanaf dezelfde IP adressen werd aangevallen welke ook gebruikt werden in de aanval op de betaalsystemen van Aeroflot.

Volgens betrokkenen in het onderzoek naar de DDoS aanval was dat goed verklaarbaar; de aanval op Chronopay was simpelweg een test in de voorbereiding van de aanval op Assist, de payment processor van Aeroflot ;)

Voor de geinteresseerden hieronder de bekentenis van de cybercrimineel die, in opdracht van Vrublevsky, de DDoS aanvallen op Assist heeft uitgevoerd, en het RedEye blog over Vrublevsky / Chronopay :

Bekentenis van Igor Artimovich aka Engel (via Google Translate) : http://bit.ly/l0NWXX
RedEye Blog over Pavel Vrublevsky / ChronoPay (via Google Translate) : http://bit.ly/mu6y4g

Meer informatie met betrekking tot cybercrime in Rusland :

Russian Cybercrime, Hacking and Information Warfare
http://www.linkedin.com/groups?home=&gid=2708813
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.