image

Amerikaanse generaal hackte Afghaanse vijand

dinsdag 28 augustus 2012, 15:51 door Redactie, 6 reacties

Het Amerikaanse leger heeft in Afghanistan cyberaanvallen tegen de vijand uitgevoerd, zo heeft een luitenant-generaal laten weten. "Als commandant in Afghanistan in 2010, kon in mijn cyberoperaties met groot effect tegen mijn vijand inzetten", aldus Richard P. Mills. "Ik wist zijn netwerken binnen te dringen, zijn command en control te infecteren en mezelf te beschermen tegen zijn continue aanvallen om mijn netwerk binnen te komen en mijn operaties te ontregelen", aldus de bevelhebber tijdens een conferentie.

Aanvallen
Details over de omvang en aard van de aanvallen wilde Mills niet delen, maar het feit dat hij toegeeft dat de aanvallen plaatsvinden wordt door sommige experts als opmerkelijk beschouwd. "Dit is nieuws", stelt James Lewis Center for Strategic and International Studies.

Het was binnen defensiekringen algemeen bekend dat het Amerikaanse leger ook cyberaanvallen in Afghanistan uitvoerde, maar niet eerder sprak een legerfunctionaris zich hier openlijk over uit. Het Pentagon wilde niet op de uitspraken van Mills reageren.

Reacties (6)
28-08-2012, 16:13 door Anoniem
Poeh poeh, leger met miljarden-financiering en hi-tech gimmicks (satellieten, EMPs, Ewacs, etc.) hackt groepje boze geitenherders die nog in sommige gevallen nog werken met 40 jaar oude walkie-talkies van diezelfde mogendheid !

Nieuws ja, verrassend, nee.
28-08-2012, 21:33 door Binsbergen
lol @ geitenherders
28-08-2012, 23:37 door Preddie
Door Binsbergen: lol @ geitenherders

Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook wel in een scheur lag :P
29-08-2012, 07:11 door Anoniem
Ik lag ook in een scheur, iedereen weet dat het geitenhoeder moet zijn.
29-08-2012, 08:39 door cryptomannetje
Zou stom van die yanken zijn om het niet te doen als je wel de middelen hebt. Die 'geitenherders' (LOL) doen het ook met de middelen die ze hebben (bermbommen - geen lol).
29-08-2012, 12:16 door Mysterio
Door cryptomannetje: Zou stom van die yanken zijn om het niet te doen als je wel de middelen hebt. Die 'geitenherders' (LOL) doen het ook met de middelen die ze hebben (bermbommen - geen lol).
Creativiteit wordt gestimuleerd door beperkte middelen... En een creatieve tegenstander is de ergste.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.