image

Mozilla gaat prestaties Firefox-installaties meten

donderdag 7 juli 2011, 12:31 door Redactie, 2 reacties

Om de snelheid van Firefox te verbeteren, gaat Mozilla de prestaties van de browser bij gebruikers meten. Traditionele tests voor het meten van prestaties, zoals SunSpider, brengen niet goed in kaart waar Firefox traag is. Daarom wil de ontwikkelaar zich meer op echte problemen gaan richten, zoals de "traagste code" toch bruikbaar te maken.

"Telemetrie in Firefox is een nieuwe technologie die onze ontwikkelaars prestatietests direct in Firefox laten bouwen, en die tests direct kunnen laten draaien terwijl gebruikers Firefox en het web gebruiken", zegt Mozilla topman Asa Dotzler. De tests, "probes" genaamd, zouden geheel onzichtbaar en onmerkbaar zijn. Telemetrie verzamelt het geheugengebruik, browser pauzes vanwege geheugen schoonmaak, gedetailleerde opstartgegevens, het juist afsluiten van de browser, timing van plugins en de snelheid bij het opzetten van de HTTP-verbinding.

Anoniem
Dotzler merkt op dat Firefox-gebruikers er zelf voor moeten kiezen om de anonieme gegevens naar Mozilla te sturen, iets wat ook al met de crash-rapporten gebeurt. "Dan kunnen onze ontwikkelaars de plekken isoleren waar Firefox traag is en teveel geheugen gebruikt, omdat op te lossen."

Telemetrie maakt deze week in het nieuwe Aurora-kanaal zijn debuut. "En we vragen al onze Aurora mensen om de anonieme prestatiegegevens naar Mozilla te sturen, zodat we deze problemen op het echte web kunnen oplossen, dan alleen de zaken die synthetische tests kunnen identificeren."

Reacties (2)
08-07-2011, 04:53 door Turkdale
Goed initiatief van Mozilla :)
11-07-2011, 16:58 door Anoniem
Sure, why not. Zolang het vrijwillig blijft
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.