image

Gratis tool verwijdert Popureb-rootkit

maandag 11 juli 2011, 11:12 door Redactie, 3 reacties

Anti-virusbedrijf Webroot heeft een gratis tool uitgebracht die de Popureb-rootkit kan verwijderen. Eind juni waarschuwde Microsoft voor de malware, die de harde schijf van Windows computers kan kapen. In de eerste waarschuwing stelde de softwaregigant dat besmette gebruikers hun systeem moesten herinstalleren. Daar kwam Microsoft later op terug, door te stellen dat het verwijderen van de rootkit geen herinstallatie vereist.

Verwijdertool
Om de gratis verwijdertool van Webroot te gebruiken is wel een account met administratorrechten nodig. Zijn de Master Boot Record en Disk Port Driver geïnfecteerd, dan zal de tool vervolgens de infectie verwijderen.

Onlangs publiceerden het Roemeense anti-virusbedrijf BitDefender en de Russische virusbestrijder Kaspersky Lab een gratis verwijdertool voor het verwijderen van de TDSS-rootkit, die als de meeste complexe malware van het moment wordt beschouwd.

Reacties (3)
11-07-2011, 12:13 door Anoniem
De meest effectieve manier om van een infectie af te komen, is 'flatten and rebuild.' (formatteren en opnieuw installeren)
11-07-2011, 13:03 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-07-2011, 13:18 door Anoniem
Heb de tool gedowload en werkt wel op W7-32 bit.
Bij mij is er geen infectie gevonden, duurde nog geen minuut.
Hou mijn pc altijd up to date, ook m.b.v. secunia PSI. en bezoek geen onbekende pagina`s en onbekende e-mail en/of links daarin worden ongeopend verwijderd.

Pffff.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.