image

"Drugsdealers gijzelen hackers voor cybercrime"

zaterdag 16 juli 2011, 12:55 door Redactie, 8 reacties

Mexicaanse drugsdealers zouden hackers gijzelen en dwingen om cybercrime te plegen, zo beweert het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab. Het zou dan gaan om zaken als het hacken van banksystemen en creditcardfraude. "Het is een andere bron van inkomsten voor de drugsdealers", zegt analist Dmitry Bestuzhev tijdens een rapportage van de Russische Televisie. Hij merkt op dat veel cybercriminelen niet gestraft worden.

Een andere reden voor het gijzelen van de hackers is dat de drugsdealers zelf ook internet gebruiken, en iemand hun communicatie moet beveiligen. Toch zou het in veel gevallen om een test van drugsdealers gaan, om te zien hoeveel cybercrime ze oplevert. "Als ze zien dat het veel geld oplevert, dan blijven ze cybercriminelen ontvoeren en hiermee doorgaan." Vanwege sociale problemen zou het fenomeen zich in Mexico snel kunnen verspreiden.

Banken
De analist laat zich ook uit over de banken, "die min of meer online dezelfde beveiliging gebruiken." Volgens Bestuzhev betekent dat alle banken ongeacht hun locatie, risico lopen. "En onze cijfers wijzen uit dat banken, in zowel kleine als grote landen, door cybercriminelen worden aangevallen." Duitse en Spaanse banken zouden in Europa met de meeste aanvallen te maken hebben.

Reacties (8)
16-07-2011, 13:37 door Anoniem
Gegijzeld of niet je hebt gewoon geen cybercrime te plegen.Zelfs als je geen uitweg vindt en het toch moet doen dan mag verwacht worden dat je daarna z.s.m. naar de politie stapt om aangifte te doen tegen deze gangsters.Het is wellicht handig om als je onder dwang met hacken bezig bent iets te doen om de criminele heren van dienst te zijn maar tegelijk bewijs tegen hen te verzamelen en veilig te stellen zodat de politie ze makkelijk kan oprollen en vervolgen.
16-07-2011, 20:00 door Anoniem
En hoe komen die drugsdealers er dan achter wie de cybercriminelen zijn?
17-07-2011, 11:57 door Anoniem
Aangifte tegen de drugs maffia? Wil je dood ofzoz?
17-07-2011, 16:01 door Anoniem
Ha, laat me niet lachen om Anoniem 13:37.
Wanneer je enigszins het nieuws hebt gevolgd afgelopen tijd, dan zou je moeten weten dat je niet met ondeugende kruimeldieven te maken hebt in Mexico. Denk je nu echt dat je in gijzeling enige kans maakt?
Misschien zou je eens wat verder moeten nadenken voordat je politiek correcte reacties plaatst.
17-07-2011, 20:57 door Anoniem
Door Anoniem: En hoe komen die drugsdealers er dan achter wie de cybercriminelen zijn?
Dat staat volgens mij enigszins in de tekst. De drugscriminelen gebruiken moderne communicatie die beveiligd dient te worden. Ongetwijfeld dat ze daar mensen voor inhuren die uiteindelijk worden gevraagd om meer te doen en tja, vragen is eigenlijk dwingen omdat weigeren gelijkstaat aan beestachtige gemarteld worden alvorens ze je in stukken hakken met machetes en bijlen.

Tip: ik zou Mexico voorlopig even vermijden als vakantie bestemming, want dit jaar alleen al zijn er alweer 9.000 mensen vermoordt, waarvan tientallen toeristen waren die per ongeluk aangezien werden voor ICE, FBI of DEA agenten. En voor de kartels is "gewoon" doodschieten niet voldoende, tegenwoordig villen ze mensen levend!
18-07-2011, 01:08 door johanw
Het is makkelijk om principieel te zijn in het veilige Nederland achter je PC, maar in Mexico waar mensenlevens geen enkele waarde hebben voor de criminele bendes moet je al blij zijn als je niet achteraf als lastige getuige opgeruimd wordt, en je familie erbij.

De hele oorzaak is natuurlijk die war on drugs die veel meer ellende veroorzaakt dan de drugs zelf maar waar zowel de bendes als de politie veel aan verdienen (de laatste kan met de helft minder mensen als men alle drugswetten afschaft).
18-07-2011, 09:32 door Anoniem
Door Anoniem: Gegijzeld of niet je hebt gewoon geen cybercrime te plegen.Zelfs als je geen uitweg vindt en het toch moet doen dan mag verwacht worden dat je daarna z.s.m. naar de politie stapt om aangifte te doen tegen deze gangsters.

Bij Mexicaanse drugsdealers is er gaan "daarna", alleen een daarnamaals.

Peter
18-07-2011, 11:00 door Mysterio
Door Anoniem: Gegijzeld of niet je hebt gewoon geen cybercrime te plegen.Zelfs als je geen uitweg vindt en het toch moet doen dan mag verwacht worden dat je daarna z.s.m. naar de politie stapt om aangifte te doen tegen deze gangsters.Het is wellicht handig om als je onder dwang met hacken bezig bent iets te doen om de criminele heren van dienst te zijn maar tegelijk bewijs tegen hen te verzamelen en veilig te stellen zodat de politie ze makkelijk kan oprollen en vervolgen.
Er zijn al heel wat reacties op deze niet al te snuggere anoniem gekomen en ik wil ook nog even een duit in het zakje doen.

In tegenstelling tot in Nederland, waar een enkele agent corrupt is, kun je er in Mexico op rekenen dat in een gebied waar veel drugs activiteit is, de locale politie erbij betrokken is. Ontsnappen en dan aangifte doen of achteraf aangifte doen, is onmogelijk. De locale politie doet niets meer dan de wetten handhaven en de ogen sluiten voor wie daarvoor betaalt.

Men heeft daar een zogenaamde drugs politie, die als enig doel heeft om de kartels hard aan te pakken. Maar er is weinig plek voor helden in Mexico. Je leeft daar je leven en probeert zo veel mogelijk uit de buurt van politie en drugsbendes te blijven. Vaak is dat de beste tactiek.

Er zijn gebieden waar je veiliger bent bij de maffia dan bij de politie als toerist zijnde.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.