image

Stuxnetworm 'vernietigt' Iraanse nucleaire fabriek

maandag 25 juli 2011, 08:34 door Redactie, 3 reacties

Iran is nog altijd niet hersteld van de beruchte Stuxnetworm, aangezien het land duizenden kapot gemaakte centrifuges moet vervangen. Het verwijderen van de worm bleek zo'n probleem, dat het land besloot om alle vijfduizend besmette centrifuges te verwijderen en door nieuwe apparaten te vervangen. Volgens de website DEBKAfile zou Iran dit vorige week hebben bevestigd, door de aanschaf en installatie van nieuwere en snellere modellen aan te kondigen.

Verrassing
De Iraanse autoriteiten dachten tot voor kort dat ze de worm op alle machines hadden verwijderd en met de verrijking van uranium konden doorgaan. De verrassing was dan ook groot toen bleek dat de worm helemaal niet verwijderd was, maar nog steeds allerlei centrifuges ontregelde.

"Iran was gedwongen om een nieuwe strategie te kiezen dat het vorig jaar had vermeden, namelijk het vernietigen van de gehele fabriek van zo'n vijfduizend werkende centrifuges en ze door nieuwe machines te vervangen", aldus DEBKAfile. Volgens een uitgebreid achtergrondartikel van Wired over de Stuxnetworm, zou Iran over zo'n 8.700 centrifuges in de Natanz uraniumverrijkingscentrale beschikken.

Reacties (3)
26-07-2011, 10:16 door Riviera
Go Stuxnet! Hoe minder centrifuges in Iran hoe beter....
28-07-2011, 14:21 door Anoniem
En waarom alleen Iran ?
10-08-2011, 15:45 door Riviera
Omdat de boel dan uit de klauwen escaleert
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.