image

Google koopt gezichtsherkenningsbedrijf

dinsdag 26 juli 2011, 08:56 door Redactie, 12 reacties

Google heeft het Amerikaanse bedrijf PittPatt gekocht dat gezichtsherkenningtechnologie voor foto's en video's ontwikkelt, zo laat het bedrijf op de eigen website weten. Pittsburgh Pattern Recognition, afgekort PittPatt, wordt door drie experts op het gebied van afbeeldingsanalyse en patroonherkenning geleid. Hoeveel Google voor het bedrijf heeft betaald is onbekend.

Volgens een verklaring op de PittPatt website is "computer vision technologie" al een onderdeel van veel van de bestaande Google producten, waaronder Image Search, YouTube en Picasa. "Dus is het logisch om met Google samen te gaan en de voordelen van ons onderzoek en technologie naar een breder publiek te brengen. We blijven de potentie van computer vision in applicaties ontwikkelen, variërend van het eenvoudig organiseren van foto's tot complexe video en mobiele applicaties."

Privacy
Een woordvoerder van Google meldt dat PittPatt innovatie technologie ontwikkelt en dat "gebruikers op allerlei manieren" van diens onderzoek kunnen profiteren. Waar die voordelen dan uit bestaan wilde de woordvoerder niet zeggen. Google laat wel weten dat het gezichtsherkenningstechnologie niet aan alle apps en producten zal toevoegen, tenzij er sterke privacymaatregelen aanwezig zijn.

Reacties (12)
26-07-2011, 09:57 door Anoniem
Google laat wel weten dat het gezichtsherkenningstechnologie niet aan alle apps en producten zal toevoegen, tenzij er sterke privacymaatregelen aanwezig zijn.

Shure... Google is z'n geloofwardigheid al tijdje verloren...
26-07-2011, 10:04 door Anoniem
Ben benieuwd wat het CBp hiervan vindt en of ze nu een keer hier vooraf tegen optreden.
26-07-2011, 10:08 door cjkos
tenzij er sterke privacymaatregelen aanwezig zijn.

Zijn die er dan in google software?
26-07-2011, 10:42 door Securitate
alleen voor overheid beschikbaar, tenzij je flink schuif, dan ken alles.
26-07-2011, 11:28 door Mysterio
Door cjkos:
tenzij er sterke privacymaatregelen aanwezig zijn.

Zijn die er dan in google software?
Google heeft een vrij sterk privacy beleid, maar schiet zichzelf natuurlijk niet in de voet. Zie hiervoor http://www.google.com/intl/nl/privacy/
26-07-2011, 12:04 door Anoniem
onoverkomelijk het ontwikkelen van deze technologieën. zoiets wil je ook niet ondergronds hebben, dat wordt het alleen maar een grotere bedreiging (als tegenhanger op de voordelen). vanuit dat kader proberen ze het nog allemaal heel erg verantwoord, voor het oog. in werkelijkheid denk ik niet dat ze op langere termijn in staat zullen blijven deze technologieën in de hand te houden. met name omdat er wereldwijd te grote problemen zijn die terug te brengen zijn naar identiteiten. in combinatie met een oplossing die op korte termijn oplost en pas op langere termijn GROTE problemen geeft, doet dat mij denken. Ik denk dat andere stimulerende factoren, zoals anonymous, hierin van groot belang zijn. zoals tegenbewegingen vrijwel altijd in deze context van onschatbare waarde bleken, later, achteraf.
26-07-2011, 17:36 door Anoniem
Waar ook rekening mee moet worden gehouden dat als ze hun db koppelen aan hun streatview auto's (rijden die nog rondt?) je gelijk weet wie iemand is.
Dit kan nog wel eens "interressant" (lees: misbruikt) worden als personen-volgsysteem.
26-07-2011, 18:29 door spatieman
dan heeft de NSA een leuk buit binnen gehaald.
denkt aan minority report..
26-07-2011, 18:40 door quikfit
Google en privacy?Natuurlijk.....en de belastingen gaan ook omlaag....
26-07-2011, 22:48 door Anoniem
Door Anoniem:
Google laat wel weten dat het gezichtsherkenningstechnologie niet aan alle apps en producten zal toevoegen, tenzij er sterke privacymaatregelen aanwezig zijn.

Shure... Google is z'n geloofwardigheid al tijdje verloren...

Shure beetje in de war?
27-07-2011, 10:34 door Anoniem
Door Anoniem: Waar ook rekening mee moet worden gehouden dat als ze hun db koppelen aan hun streatview auto's (rijden die nog rondt?) je gelijk weet wie iemand is.
Dit kan nog wel eens "interressant" (lees: misbruikt) worden als personen-volgsysteem.

Hoe vaak denk je dat iemand op zo'n foto staat? Misschien een paar foto's achter elkaar als ze door dezelfde straat rijden, maar om iemand te volgen zou die street view auto die persoon ook moeten gaan volgen.

Een andere mogelijke reden voor deze herkenningssoftware is niet zo zeer het herkennen van een persoon, maar het herkennen dat het een persoon is. Het is waarschijnlijk ook mogelijk om hiermee de betrouwbaarheid van de detectiesoftware, waarmee gezichten onscherp worden gemaakt, te verbeteren.

Peter
27-07-2011, 12:06 door Anoniem
Idd ze zijn niet meer geloofwaardig
En ze zijn gevestigd in Ierland, vanwege belastingvoordeel
Ik zeg, schop ze fijn uit de EU, en laten ze lekker in de VS verger gaan met frauderen en inbreuk maken op die Amerikanen hun privacy
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.