image

Politie arresteert Marktplaats-oplichter

dinsdag 26 juli 2011, 09:41 door Redactie, 15 reacties

De politie heeft een 20-jarige man uit 's-Hertogenbosch in zijn woning aangehouden wegens het oplichten van mensen via Marktplaats. Hij lichtte in de periode van januari tot en met mei 2010 meerdere mensen op via de veilingsite. Hij bood computerspelletjes en toegangskaartjes van de Efteling en andere evenementen aan, maar leverde deze goederen nooit. In totaal zijn er vanuit het hele land twaalf aangiften gedaan. De verdachte werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Reacties (15)
26-07-2011, 10:28 door Anoniem
Wat is meer bijzonder: oplichters die actief zijn op marktplaats of de politie die daadwerkelijk een verdachte oppakt ivm zulke oplichting...
26-07-2011, 13:54 door Anoniem
Foei! Nooit meer doen, hoor!
Oke, oke
Mooi, je mag weer gaan.
26-07-2011, 14:35 door Night
De pakkans voor online oplichters is blijkbaar erg laag gezien het feit dat het oppakken van één kruimeldiefje 12 x kaartjes of spelletjes als een succes wordt gevierd.
Waar zijn de grote jongens? Niet op te sporen?
26-07-2011, 14:38 door Anoniem
Door Anoniem: Wat is meer bijzonder: oplichters die actief zijn op marktplaats of de politie die daadwerkelijk een verdachte oppakt ivm zulke oplichting...

of het feit dat de verdachte na verhoor in vrijheid is gesteld. "Niet meer doen he! en nu wegwezen jij!" daar gaan mijn nekharen pas echt van overeind staan!
26-07-2011, 15:30 door Anoniem
Door Night: De pakkans voor online oplichters is blijkbaar erg laag gezien het feit dat het oppakken van één kruimeldiefje 12 x kaartjes of spelletjes als een succes wordt gevierd.
Waar zijn de grote jongens? Niet op te sporen?


Inderdaad en daarbij komt ook nog dat deze oplichter in 2010 actief was.
Lekker snel weer..
26-07-2011, 15:44 door Above
Daar kom je dan makkelijk vanaf zeg. Hier schrikt natuurlijk niemand van en zal alleen maar oplichters aansporen.
Hier moet minimaal een werkstraf aanzitten en met dat verdiende geld de slachtoffers terugbetalen. Voor mijn part alleen op zaterdag deze werkstraf vanwege een vaste baan door de weeks.
26-07-2011, 15:57 door Anoniem
Door Above: Daar kom je dan makkelijk vanaf zeg. Hier schrikt natuurlijk niemand van en zal alleen maar oplichters aansporen.
Hier moet minimaal een werkstraf aanzitten en met dat verdiende geld de slachtoffers terugbetalen. Voor mijn part alleen op zaterdag deze werkstraf vanwege een vaste baan door de weeks.

Misschien moet je je toch eens verdiepen in het rechtssysteem dat we in Nederland hebben? De politie verhoord mensen en het is vervolgens aan het OM om ze te vervolgen en de rechter om ze te veroordelen. Tot zover deze korte cursus :)
26-07-2011, 17:24 door P5ycH0
"De verdachte werd na verhoor in vrijheid gesteld."
Tssss. En dat terwijl iemand die een waxine lichtje gooit, al meer dan 300 dagen de vrijheid is ontzegd....
26-07-2011, 19:09 door spatieman
en voor moord krijg je maar 120 uur schoffelen.
26-07-2011, 19:40 door Anoniem
Niemand zegt dat de dader geen straf krijgt. Hij is alleen in vrijheid gesteld. Hij mag heus nog wel opdagen voor de rechter om zijn straf te horen. Justitie weet hem nu te vinden.

Bij kleinere delicten is het normaal dat je je veroordeling niet hoeft af te wachten in de cel.
26-07-2011, 20:15 door Anoniem
Met een beetje goed oog haal je oplichters en dieven zo uit de resultaten van marktplaats.
Op 1 account in 3 maanden iets van 10 laptops en wat mobieltjes verkopen die 'nog gebokkeerd' zijn etc. is toch wel verdacht.

Marktplaats zou eens verplicht moeten worden om het serienummer van artikelen te registreren. En dat koppelen aan stopheling.nl (en dan gewoon mailtje sturen naar politie, natuurlijk niet melden aan je gebruiker ;P).
27-07-2011, 13:27 door Anoniem
Op dit moment zijn er veel oplichters op Marktplaats bezig die de volle prijs bieden en vervolgens vragen om de goederen op te sturen naar Nigeria of VS. Ze vragen je eerst om je PPal account etc. Nieuwe tak van sport voor de Nigeriaanse (ex) spammers?? Traceerde een van die gasten terug en bleek een fraudeur uit Nigeria te zijn die handelde in goudstof....
02-08-2011, 11:50 door Anoniem
Niet in vrijheid stellen maar direct met een werkstraf (wel een werkstrafvestje dragen) aan de slag zetten om de schade terug te betalen, zijn gezicht in de krant zetten/ op TV vertonen doet hij nooit meer iets Is ook afschrikkend
20-01-2012, 19:51 door Anoniem
probeer achter het adres te komen en ga er zelf op af en eis je geld terug,neem een groot breed persoon dat schrikt af...
ging het maar zo makkelijk....
31-10-2012, 20:19 door Anoniem
Ik heb de kots gekregen van alle marktplaats oplichters!

Ik vraag bij voorbaat de adresgegevens van de persoon bij wie ik wat koop en zeg dat ik "het product" kom ophalen.
Daarna zeg ik "" kan het ook verzonden worden" en dan pas maak ik het geld over.

Ik heb één keer gehad dat iemand, niet meer van zich liet horen nadat ik het geld had overgemaakt.

Ik ben toen naar het opgegeven adres van die persoon gereden, heb aangebeld en heb gevraagd " bent u persoon X" zodra het antwoord " Ja" was heb ik die persoon gewezen op het feit dat ik geld overgemaakt had via marktplaats.

Deze persoon wilde de deur dichtgooien....vervolgens heb ik de deur ingetrapt. ben naar binnengegaan en heb de tv van die persoon meegenomen die ik aan de muur zag hangen.

Denk maar eens na voordat je een volgende advertentie plaatst om iemand op te lichten!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.