image

NSA zoekt naar hackers op hackerconferentie

woensdag 3 augustus 2011, 13:21 door Redactie, 4 reacties

De NSA en andere Amerikaanse overheidsdiensten zijn deze week massaal vertegenwoordigd op de Defcon hackerconferentie, op zoek naar hackers die voor de overheid willen werken. "Vandaag zijn het cybersoldaten waar we naar zoeken, geen raketgeleerden", zegt NSA technisch directeur Richard George. "Dat is de race waar we tegenwoordig in zitten." De NSA wil dat de slimste en beste hackers klaar zijn om zich als cybersoldaat te gedragen. De komende twee jaar wil de inlichtingendienst drieduizend security experts inhuren.

"Ze hebben mensen nodig met hackervaardigheden, een hackermindset. Het is niet dat je naar een hackeruniversiteit gaat en een badge krijgt die zegt dat je een hacker bent. Het is een zelf benoemd label, je denkt er als eentje of niet", aldus Jeff Moss, oprichter van Defcon en tegenwoordig werkzaam voor het Ministerie van Homeland Security.

Reacties (4)
03-08-2011, 13:35 door SirDice
De NSA en andere Amerikaanse overheidsdiensten zijn deze week massaal vertegenwoordigd op de Defcon hackerconferentie, op zoek naar hackers die voor de overheid willen werken.
Wat schuift 't?
03-08-2011, 13:37 door Anoniem
Waar kan je je inschrijven ?
03-08-2011, 13:38 door Patio
Ze dachte zeker: "If you can't beat them, join them". Zie ook het onderwerp over de agentenwachtwoorden...
03-08-2011, 17:46 door Anoniem
Ze hebben mensen nodig met hackervaardigheden, een hackermindset.
Is dit de reaktie op: http://security.nl/artikel/37929/1/Linux-Windows_dual-boot_probleem_voor_VS.html
waarin ze stellen geen verstand te hebben van linux:
Justitie verdedigt de in beslag name van 49 dagen omdat Manning zijn wachtwoord niet wilde geven en het systeem een Linux-Windows dual-boot configuratie gebruikte, wat een probleem voor de forensische onderzoekers van ICE is.
Worden ze toch nog professioneel....

Of willen ze gewoon china (terug)pakken en kunnen ze het niet omdat de chinezen beter zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.