image

Publieke omroep vreesde aanval Anonymous

zondag 7 augustus 2011, 12:45 door Redactie, 0 reacties

Een bedreiging van internetbeweging Anonymous om Nederlandse radiostations aan te vallen is door de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) erg serieus genomen. Dat blijkt uit een interne e-mail die Nu.nl ontving. De NPO zou na een videoboodschap op 22 juli direct voorzorgsmaatregelen hebben genomen. Op de video wordt operatie "Freaknight" aangekondigd, die op vrijdag 29 juli zou plaatsvinden en verschillende radiostations als doelwit had.

Back-up
Uit de e-mail blijkt dat de NPO de dreiging van een aanval zeer serieus nam en dat de organisatie goed op de hoogte was van hoe Anonymous te werk gaat. Zo schetste de NPO een aantal scenario's met DDoS-aanvallen op zowel websites als telefoonlijnen. Verder werd er een extra back-up gemaakt en op een plek bewaard die niet vanaf het netwerk toegankelijk was.

“Mocht er echt iets misgaan, kan deze back-up direct aangesloten en gestart worden. De uitzending kan dan inclusief alle muziek en vormgeving doorgaan”, zo schrijft Rohan te Wierik, productieleider bij 3FM, in de mail. Verder roept de NPO medewerkers in de tekst op geen ruchtbaarheid te geven aan het verhaal, niet voor en niet tijdens een eventuele aanval. Ook laat Te Wierik weten dat er weinig tegen DDoS-aanvallen te doen is.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.