image

Stupide tienerhacker gepakt via MySpace

maandag 8 augustus 2011, 10:14 door Redactie, 2 reacties

Een hacker die de online accounts van twintig bekendheden hackte heeft zelf de politie naar zijn huis geleid. De nu 21-jarige Josh Holly wist tussen 2005 en 2008 op zo'n twintig online accounts in te breken, die hij ook voor spam marketing gebruikte. Iets waar hij tenminste 77.000 euro mee verdiende. Het was echter zijn aanval op de de MySpace en Gmail-accounts van Disney-ster Miley Cyrus die hem uiteindelijk de das omdeden. Holly wist via de accounts verschillende onthullende afbeeldingen te stelen die hij vervolgens probeerde te verkopen. Aangezien niemand op zijn voorstel inging, publiceerde hij de foto's online. Via het alias 'TrainReq' schepte hij op allerlei manieren over de aanval op.

Foto
De tienerhacker deed allerlei moeite om zijn activiteiten te openbaren, waaronder het publiceren van verschillende screenshots op een website en een radio interview, waarin hij zijn aanval uitlegde. Ook communiceerde hij met de veiligheidsdirecteur van MySpace, zowel via e-mail als telefoon. Tijdens de conversaties gaf hij zijn echte voornaam en Gmail-adres. Holly vroeg MySpace om een afgesloten account weer te activeren. Een account dat aan zijn adres en naam was gekoppeld en zelfs zijn foto bevatte.

Dit was voldoende bewijs voor politie om een huiszoeking te doen en zijn computer in beslag te nemen. Daarop werden niet alleen gegevens van de gehackte accounts aangetroffen, maar ook tweehonderd gestolen creditcardgegevens. Vanwege de gestolen creditcardgegevens is Holly nu aangeklaagd. De rechter doet op 31 oktober uitspraak en kan een maximale gevangenisstraf van dertien jaar opleggen.

Reacties (2)
08-08-2011, 10:48 door Anoniem
De nu 21-jarige Josh Holly wist tussen 2005 en 2008 op zo'n twintig online accounts in te breken

Wat is het nu? 2011? Zelfs ik begin nu te twijfelen over het nut van aangifte doen.

Peter
08-08-2011, 16:13 door Anoniem
'Holly does Hollywood'
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.