image

LinkedIn stopt gebruik profielfoto's in advertenties

vrijdag 12 augustus 2011, 11:05 door Redactie, 4 reacties

LinkedIn stopt met het gebruik van profielfoto's voor advertenties. De zakelijke netwerksite wijzigde onlangs het privacybeleid, waardoor het ook profielfoto's mocht gebruiken. Dat zorgde voor een storm van kritiek. De PvdA vroeg de minister van Veiligheid en Justitie zelfs om opheldering of dit geen inbreuk op de wet bescherming persoonsgegevens is.

In een reactie op het eigen weblog laat LinkedIn weten dat sommige leden zich niet gemakkelijk voelden dat hun namen en foto's met advertenties werden geassocieerd. Het gaat hier om "sociale advertenties" die binnen het netwerk van de gebruiker worden getoond, waarvoor LinkedIn in juni het privacybeleid aanpaste.

Gebruikers konden zich voor de advertenties uitschrijven, maar deze optie was niet eenvoudig te vinden. Daarnaast werd gebruikers niet duidelijk gemeld dat hun foto gebruikt kon worden. LinkedIn erkent dat het de bedoelingen achter de advertenties duidelijker naar de gebruikers toe had moeten communiceren.

Reacties (4)
12-08-2011, 11:11 door Anoniem
Wanneer stoppen wij eens met LinkedIn?
12-08-2011, 12:18 door Anoniem
schande ; dit is een regelrechte inbreuk op de privacy-wetgeving.
Het blijkt wel dat de ''sociale media'' er louter en alleen op gericht is om mensen uit te buiten.
Het wordt gepresenteerd als iets waar men profijt van heeft, maar uiteindelijk heeft alleen de aanbieder van de sociale media er baat bij (reclame-opbrengsten).

Men zou inderdaad geen gebruik meer moeten maken van dergelijkse sites of er moet wetgeving komen die het e.e.a reguleert op privacy-gebied.
12-08-2011, 21:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-08-2011, 10:10 door Anoniem
Door Anoniem: Wanneer stoppen wij eens met LinkedIn?

Goedemorgen majesteit,

Waarom vraagt u ons wanneer u ermee gaat stoppen? Ik hoop toch dat u die keuze zelf kunt maken en niet aan uw volk hoeft te vragen. Het staat u vrij te stoppen wanneer u wilt.

Met vriendelijke groet,

een onderdaan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.