image

Video-captcha vermindert frustratie, vergroot veiligheid

vrijdag 12 augustus 2011, 11:34 door Redactie, 4 reacties

Er is een nieuw captcha-product gelanceerd, dat de frustratie bij gebruikers moet verminderen, terwijl het registreren van accounts voor spammers lastiger wordt. Captcha's zijn de puzzels die fora en e-maildiensten laten zien tijdens het aanmaken van een profiel. Het bedrijf NuCaptcha heeft een oplossing die door de websites zelf is aan te passen, om zo een balans tussen veiligheid en gebruikerservaring te vinden.

In tegenstelling tot veel andere Captcha-oplossingen, is NuCaptcha niet statisch, maar toont een video waarbij de gebruiker drie karakters moet invullen, wat volgens de aanbieder binnen drie seconden te doen is. De bewegende beelden zouden lastiger voor spambots en andere dreigingen te kraken zijn. Webmasters kunnen nu de grootte, het soort, beveiligingsniveau en zelfs advertenties binnen de video-captcha's regelen.

NuCaptcha is er in verschillende versies, waaronder een gratis versie. Voor bedrijven is er ook een zakelijke, betaalde versie, die onder andere gedragsanalyse ondersteunt. Door naar het gedrag van de gebruiker te kijken kan men analyseren of het om een spambot gaat, bijvoorbeeld als een formulier supersnel wordt ingevuld. In dit geval wordt er een lastiger op te lossen captcha getoond.

Reacties (4)
12-08-2011, 11:51 door Anoniem
Een spambot gaat het alleen maar makkelijker krijgen.
Het is een kwestie van tijd voordat spambotters de video stream kunnen uitlezen en dan hebben ze opeens heel veel meer plaatjes die ze kunnen analyseren. Als je er met een plaatje niet uit komt, probeer je een andere.
Verder hoeft de detedtie niet meer zo nauwkeurig te zijn, want als je 50 frames kunt analyseren en daarvan zijn er 30 identiek en die andere 20 zijn op een of andere manier verschillend, kan je wel een aardige gok doen wat het goede antwoord moet zijn...
12-08-2011, 17:07 door Anoniem
En zo lang het ze niet lukt om via een spambot te doen, hebben ze nog wel ergens een lading goedkope werklui zitten die uren achter elkaar captcha's oplossen tegen betaling.
13-08-2011, 10:54 door Anoniem
Die audio is nog makkelijker :D zelfs de reCAPTCHA audio versie is onduidelijker.
13-08-2011, 11:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.