image

Explosie van besmette e-mailbijlagen

woensdag 17 augustus 2011, 11:38 door Redactie, 2 reacties

Sinds begin augustus is het aantal e-mails met kwaadaardige bijlagen explosief gegroeid, aldus beveiligingsbedrijf M86 Security. De meeste van deze met malware besmette e-mails zijn van het Cutwail botnet afkomstig. Volgens de beveiliger was kwaadaardige spam vorige week voor dertien procent van de totale hoeveelheid spam verantwoordelijk, wat bijzonder is, zegt analist Rodel Mendrez. Het percentage bereikte op maandag zelfs de 24%.

De spamberichten hebben als onderwerp Fedex, creditcard, changelos en facturen. De malware zit in een zip-bestand verstopt en is een Trojaans paard dat aanvullende malware downloadt, waaronder nep-virusscanners en de Cutwail spambot.

Vakantie
"Dit is een gigantische hoeveelheid kwaadaardige spam. Na het uitschakelen van meerdere botnets, blijken cybercriminelen veerkrachtig en zijn bezig om hun botnets opnieuw op te bouwen en tijdens het proces meer nep-virusscanners te verspreiden. Het lijkt erop dat spammers terug van hun vakantie zijn en weer enthousiast aan het werk zijn gegaan", aldus Mendrez.

Reacties (2)
17-08-2011, 19:32 door Anoniem
Ik heb ze dagelijks in mijn spam folder. Maar ja.... da's een linuxbak. Daar kan ik dus niks mee..
18-08-2011, 10:09 door Anoniem
Tsja de USA heeft geen geld meer, dus verinnen ze iets anders
Volgens mij klopt die grafiek wel, de telefoon gaat vaker dan normaal
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.