image

Microsoft maakt Safari en WordPress veiliger

woensdag 17 augustus 2011, 11:01 door Redactie, 3 reacties

Onderzoekers van Microsoft hebben een lek in Apple Safari ontdekt, waardoor aanvallers vertrouwelijke gegevens konden stelen. Een aanvaller zou de gevoelige gegevens voor verdere aanvallen kunnen gebruiken. De aanvaller moet het slachtoffer wel eerst een gehackte of kwaadaardige website laten bezoeken. Microsoft rapporteerde het lek aan Apple, dat het probleem in Safari 5.0.6 en 5.1 verhielp. Versies 5.0.5 en eerder zijn kwetsbaarder.

Naast Apple Safari vond Microsoft ook een lek in de populaire blogsoftware WordPress. De kwetsbaarheid in versie 3.1.2 en eerder zorgde ervoor dat een aanvaller de bescherming tegen cross site scripting-aanvallen juist kon misbruiken om scripts uit te voeren. Het probleem is in versie 3.1.3 opgelost.

Onderzoek
Microsoft begon in april met het openbaren van beveiligingslekken in de software van andere leveranciers, waarbij het met publiceren altijd wacht totdat het probleem ook gepatcht is. Sindsdien zijn er tien kwetsbaarheden gerapporteerd, onder andere in de software van Google, Foxit Reader, RealPlayer en Facebook.

Reacties (3)
17-08-2011, 12:09 door svenvandewege
"Microsoft begon in april met het openbaren van beveiligingslekken in de software van andere leveranciers, waarbij het met publiceren altijd wacht totdat het probleem ook gepatcht is. Sindsdien zijn er tien kwetsbaarheden gerapporteerd, onder andere in de software van Google, Foxit Reader, RealPlayer en Facebook."

Kunnen bepaalde medewerkers van google nog wat van leren.
17-08-2011, 13:10 door Ed Dekker
Goed gedaan, Microsoft! Voorover buigen, billen omhoog, struisvogelveer, tjaka!

@redactie wel een zwaktebod om een persbericht zonder meer over te nemen, tsss
18-08-2011, 09:30 door Anoniem
Ik heb de indruk dat Microsoft steeds security bewuster wordt.
Ik hoor erg goede berichten van Microsoft en hun security producten(Forefront suite) is ook erg goed.
ben benieuwd of concurrent dit voorbeeld gaan volgen. Dat zou goed zijn voor de industrie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.