image

Waakhond prijst privacybeleid Google

woensdag 17 augustus 2011, 13:27 door Redactie, 5 reacties

De Britse databeschermingsautoriteit heeft het privacybeleid van Google geprezen, nadat het de zoekgigant eind vorig jaar nog wegens het Street View debacle op de vingers tikte. Google verzamelde via Street View auto's allerlei privégegevens van mensen. De zoekgigant sloot een overeenkomst met de Information Commissioner’s Office (ICO), dat vervolgens een audit van het privacybeleid uitvoerde.

"Google heeft goede vooruitgang geboekt in het verbeteren van de privacyprocedures na de overeenkomst die het vorig jaar met me heeft gesloten", aldus Information Commissioner Christoper Graham. Zo is er een privacyontwerpdocument waar alle nieuwe projecten aan moeten voldoen en zijn er trainingen voor engineers en personeel die zich met privacy en gegevensbescherming bezighouden.

Informatie
Graham merkt op dat Google nu niet op de lauweren kan rusten en dat het privacy ook in nieuwe producten en diensten moet blijven toevoegen. "Google zal niet door de ICO worden opgeborgen en vergeten." De Information Commissioner heeft Google verder gevraagd om gebruikers meer informatie te geven over de privacy aspecten van de producten die de zoekgigant aanbiedt.

Reacties (5)
17-08-2011, 14:28 door Anoniem
Men prijst Google omdat ze onze privacy nu (ietsje) minder zouden schenden dan een jaar terug ?
17-08-2011, 15:47 door Anoniem
Oftewel een kinderhand is gauw gevuld .....
17-08-2011, 18:50 door Anoniem
Een beleid hebben is een.
Maar deze ook naleven.....
18-08-2011, 09:53 door Anoniem
Het lijkt Moodys wel met de AAA rating van de USA
Wat n bullshit
19-08-2011, 11:33 door Anoniem
Door Anoniem: Men prijst Google omdat ze onze privacy nu (ietsje) minder zouden schenden dan een jaar terug ?

En waar schenden ze je privacy dan?
Relevante ads is opt-out, ze verkopen niets van je data door aan anderen(in tegenstelling tot Microsoft, Facebook, Apple, Blizzard, etc), en voor de rest is de data op hun servers goed beveiligd.


Ik zie geen problemen hoor
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.