image

Meesterhacker Mitnick adviseert Gmail

vrijdag 19 augustus 2011, 13:23 door Redactie, 1 reacties

De bekende hacker Kevin Mitnick adviseert consumenten die een gratis e-maildienst zoeken om Gmail te gebruiken, aangezien Google twee-factor authenticatie toepast. Daarnaast doen gebruikers van open draadloze netwerken er verstandig aan om een VPN-dienst te gebruiken, zo laat hij in een interview met de Huffington Post weten. De laatste tip voor eindgebruikers is het installeren van de Secunia PSI, om zo kwetsbare software te updaten.

Volgens Mitnick, die eind vorige eeuw wegens het inbreken bij verschillende grote ondernemingen de meest gezochte hacker ter wereld was, vinden er nu meer aanvallen plaats dan voorheen. "Nu is het een trend. Hackers breken in op systemen voor geld. Vroeger ging het om intellectuele nieuwsgierigheid en het opdoen van kennis en de spanning, nu is hacking big business."

Geeks
Het hacken van systemen is aan de ene kant moeilijker geworden, omdat bedrijven beter zijn beveiligd dan in de jaren 1990. Aan de andere kant is er nu een grote groep van security professionals die exploitcode, open source frameworks en informatie over beveiligingslekken uitwisselen. "Er is veel informatie beschikbaar om systemen en netwerken te compromitteren, die niet bestond toen ik een hacker was", merkt Mitnick op, die inmiddels zijn geld als security consultant verdient.

Hacking is volgens hem nu mainstream en niet meer alleen aan 'geeks' voorbehouden. De eerste editie van hackerconferentie DefCon werd door een paar honderd mensen bezocht, de laatste editie kende meer dan 16.000 bezoekers. Wat betreft groepen als Anonymous en LulzSec denkt Mitnick dat ze in eerste instantie een boodschap wilden verkondigen, maar door alle aandacht hun doel hebben verlegd en nu voornamelijk moeite doen om in de media te komen.

Reacties (1)
22-08-2011, 14:16 door Anoniem
Werkt de prutser tegenwoordig voor Google dan? De voordeur is misschien goed beveiligd bij Gmail maar het zegt nog niets over hoe dicht de achterdeur zit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.