image

Anonymous lekt naaktfoto's van BART-woordvoerder

vrijdag 26 augustus 2011, 10:43 door Redactie, 3 reacties

Internetbeweging heeft naaktfoto's van de woordvoerder van het Amerikaanse vervoersbedrijf BART (Bay Area Rapid Transit District)op het internet gezet. De vervoerder kwam negatief in het nieuws vanwege een dodelijk schietincident door BART-agenten. Toen mensen tegen het geweld wilden demonstreren, werd het mobiele netwerk in de metro door BART uitgeschakeld. Ook werden verschillende metrostations afgesloten. Uit wraak werd eerst de website myBART gehackt, waarbij de gegevens van tweeduizend klanten online werden gezet. Vervolgens moest ook de BART politiedatabase eraan geloven.

Anonymous is nog niet klaar met het vervoersbedrijf. Het heeft BART een lijst met eisen gegeven, anders zal het de organisaties blijven aanvallen. De internetbeweging wil dat BART-agenten geen wapens meer dragen, agenten een nieuwe training krijgen, er excuses wordt gemaakt voor uitschakeling van het mobiele netwerk, heropening van het onderzoek naar het doodschieten van Charles Hill en het ontslag van woordvoerder Linton Johnson.

Foto's
Om het ontslag van Jonhson kracht bij te zetten, publiceerde Anonymous verschillende naaktfoto's van de woordvoerder, die hij zelf online had gezet. De albums van Johnson en zijn vriend werden op een website van de twee gehost en waren voor iedereen toegankelijk. Vervolgens werden verschillende van de foto's op deze website gepubliceerd, met de tekst "If you are going to be a dick to the public, then I'm sure you don't mind showing your dick to the public."

Volgens BART zijn de foto's een privézaak van een werknemer. Wel veroordeelt de vervoerder het publiceren van de foto's. "Het is niet alleen onethisch, maar ook illegaal", aldus een andere woordvoerder.

Reacties (3)
26-08-2011, 11:23 door Anoniem
"If you are going to be a dick to the public, then I'm sure you don't mind showing your dick to the public."
I lolled XD

Gaat misschien wel erg ver dit. Kijk dat ze gehacked zijn en veel data online zijn gepubliceerd, oke genoeg gestraft. Maar nu op 1 persoon te bombarderen. Beetje slecht.
26-08-2011, 11:49 door Anoniem
Wanneer maakt AnonOps excuses voor het schenden van de privacy van deze woordvoerder, en van duizenden klanten die niets met het incident te maken hebben ? Of denkt AnonOps dat het doel ieder middel heiligt, en dat mensen geen recht hebben op privacy ?
26-08-2011, 13:41 door Anoniem
Geen recht op privacy, ze zetten zelf die foto's online.. Als ze het nou van een privecomputer pikte. Maar ik denk dat je niet helemaal snapt wat online betekend als je denkt dat ze hiermee iemand hun privacy schenden. Ze hebben blijkbaar meer media aandacht dan BART zijn woordvoerder, anders waren de foto's al eerder opgedoken.

Je bent ook een lul als je een publieke functie hebt, en ondertussen dit soort foto's online zet. Doet me denken aan een Belgische burgemeester op een brug.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.