image

Mozilla gaat Firefox versienummers niet schrappen

zondag 28 augustus 2011, 16:09 door Redactie, 1 reacties

Mozilla is niet van plan om versienummers uit Firefox te schrappen. De afgelopen week kwam naar buiten dat de open source-ontwikkelaar mogelijk van plan was om het Firefox versienummer niet meer te vermelden. Er zou alleen een melding verschijnen die vertelde of de gebruiker de laatste versie draaide. Wie het versienummer wilde weten, zou hiervoor het "about:support" commando vanuit de adresbalk kunnen gebruiken.

"Het is belangrijk om te vertellen wanneer de laatste controle plaatsvond en idealiter de controle te doen wanneer het venster verschijnt, en het versienummer niet te vermelden en ze gewoon te vertellen of ze de laatste versie gebruiken of niet", aldus een voorstel van Mozilla topman Asa Dotzler.

Kritiek
Dat voorstel zorgde voor een storm van kritiek, maar volgens Mozilla is er niets aan de hand. "Er zijn geen plannen om het versienummer aan te passen", zegt Mozilla's hoofdontwerper Alex Faaborg. "Het blijft op de huidige plaats in het "about" venster staan en we blijven met het huidige nummerschema doorgaan."

Faaborg merkt op dat de openheid waarmee Mozilla werkt soms voor verwarring kan zorgen, aangezien er ook dingen worden besproken die nog niet in ontwikkeling zijn. "Het voordeel is wel dat er nooit een tekort aan feedback is."

Reacties (1)
29-08-2011, 17:43 door Anoniem
aub schrap het, zit al een tijdje met de nightly, versie nummers klopt niets meer van, heb nu al 4 keer een update gehad van 9.a1 naar 9.a1 -.- ook met 8a1 naar 8a1 een keer of 5-6
wel fijn dat FF nu kwa snelheid en resource usage in de nightly bijna niet meer onder doet aan IE9/chrome =D
sinds nightly 8 ook als mijn main browser aan het gebruiken \o/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.