image

VNO-NCW waarschuwt bedrijven voor DigiNotar

zondag 4 september 2011, 18:02 door Redactie, 2 reacties

Bedrijven die gebruik maken van certificaten van DigiNotar om hun communicatie op internet te beveiligen, moeten snel overstappen op andere dienstverleners van beveiligingscertificaten. Dat raadt werkgeversorganisatie VNO-NCW deze bedrijven aan. Minister Donner van Binnenlandse Zaken zegde dit weekend het vertrouwen in certificatiedienstverlener DigiNotar op.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft behalve inmiddels ook het bewind over het bedrijf overgenomen. De certificaten voor websites van de rijksoverheid en daaraan gelieerde diensten moeten de komende week (of weken) worden vervangen door certificaten van andere leveranciers.

Ook Govcert.nl adviseert bedrijven om DigiNotar te laten vallen. VNO-NCW vraagt bedrijven in dit geval te letten op opmerkingen die in de factsheet over bijvoorbeeld aanpassingen bij Windowssystemen worden genoemd.

Termijn
De overheid waarschuwt gebruikers inmiddels om geen digitaal belastingaangifte te doen zolang ze een browserwaarschuwing krijgen.

Dit weekend wordt een richtlijn opgesteld over hoe om te gaan met fatale termijnen. Te denken valt aan deadlines voor inleveren van stukken voor rechtszaken, bij Belastingdienst en andere toezichthouders die bij overschrijden daarvan nadelige consequenties hebben.

Reacties (2)
04-09-2011, 21:58 door quikfit
Goh,alles en iedereen heeft ineens advies en raad....was zeker wel even wakker schrikken VNO-NCW??
04-09-2011, 22:11 door RichieB
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft behalve inmiddels ook het bewind over het bedrijf overgenomen.
Het lijkt me sterk dat het ministerie van Buitenlandse Zaken het bewind overneemt. Moet dit niet Binnelandse Zaken zijn?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.