image

'Noodzaak anti-terrorismewetten niet aangetoond'

zondag 4 september 2011, 14:10 door Redactie, 6 reacties

Van geen enkele wet die sinds 11 september 2001 in het kader van terrorisme- en criminaliteitsbestrijding is aangenomen, heeft de overheid de noodzaak kunnen aantonen. Toch is er van deze "anti-terrorismewetten" nog geen één geschrapt, aldus Jacob Kohnstamm, voorzitter van het College bescherming persoonsgegevens (CBP).

Er is nog altijd geen overtuigend bewijs dat zaken als de bewaarplicht voor bel- en internetgegevens iets hebben bijgedragen aan de bestrijding van terrorisme, zo laat Kohnstamm weten. Hij verwijst naar de horizonbepaling voor anti-terreurmaatregelen. Als een maatregel binnen een gestelde termijn geen aantoonbaar effect heeft gehad, die weer wordt afgeschaft. Dat zou dan ook voor veel maatregelen in de luchtvaart gelden. "Je schoenen uitdoen, flesjes inleveren. Het roept heel veel ergernis op bij reizigers en geeft uiteindelijk alleen schijnbeveiliging", zo laat Kohnstamm de Volkskrant weten.

Transparanter
Eerder bleek al uit onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen dat de overheid de afgelopen jaren in naam van terreurbestrijding persoonsgegevens heeft verzameld, zonder duidelijk te maken waarom dit nodig is en wat het oplevert. Onlangs werd er een groot EU-onderzoek naar ingestelde anti-terreurmaatregelen aangekondigd.

Dat onderzoek moet uitwijzen of het effect en de kosten van de maatregelen opwegen tegen de aantasting van de fundamentele vrijheden die ermee gepaard gaat. In veel gevallen staat de privacy en rechtsbescherming van onschuldige burgers onder druk. "In een democratie is het normaal dat beleid nuchter wordt geëvalueerd", stelt D66-Europarlementariër Sophie in 't Veld. Op haar initiatief komt het onderzoek er. "Regeringen moeten verantwoording afleggen over de kosten van terreurbestrijding en wat ermee wordt bereikt. Net als bij ieder ander dossier."

Reacties (6)
04-09-2011, 14:27 door Anoniem
Voor welk ander doel is 9/11 uitgevoerd dan? Net als Nero die z'n eigen Colosseum in brand stak om de Christenen de schuld te geven en Hitler die z'n eigen Reichstag in de fik liet zetten om alle communisten op te kunnen pakken is 9/11 ook maar een false flag ter creatie van een excuus.

En diegenen die denken dat Amerika dat nooit zou doen, neem een kijkje bij [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Northwoods]Operatie Northwoods[/url].
04-09-2011, 14:45 door Anoniem
Het oneigenlijk gebruik van databases vol met privé-gegevens is minstens zo gevaarlijk als het oneigenlijk gebruik van antibiotica in de veehouderij.
Het is een zeer bedreigende situatie waar we meteen iets aan moeten doen: het beperken van het oneigenlijk gebruik.
Overheid moet met (nieuwe) maatregelen komen.
Timelord.
04-09-2011, 15:18 door quikfit
Al stikken ze in de info dan nog zijn ze(regeringen) tot niets instaat,dan moet er ineens gecommuniceerd worden met diverse partijen onder tijdsdruk....en communiceren is alweer het 2e zwakke punt na het analyseren van informatie.....ze kunnen in NL nog niet eens een brand blussen volgens de regels die "maar" uit zo'n 100 pagina's bestond!?....allemaal duur gedoe geleid door prutsers....
Excuses verzinnen om overal de neus in te kunnen steken.....dat kunnen ze helaas wel.
04-09-2011, 18:00 door Anoniem
Er gaan nog meer mensen dood aan een griep dan aan terrorisme.
De oorlog tegen het terrorisme is een farce met 1 doel. Angst scheppen en daarmee vrijheden afpakken.

'Terrorism has replaced Communism as the rationale for the militarization of the country, for military adventures abroad, and for the suppression of civil liberties at home. It serves the same purpose, serving to create hysteria.'
Howard Zinn
05-09-2011, 12:26 door Anoniem
Ook zo moe van al die databases vol met persoonsgegevens? Schrijf je dan nu in op onze unieke website registreermenietregister.nl. Na het invullen van uw persoonlijke gegevens, kopie paspoort en telefoonnummer ontvangt u tevens een uniek deelnamenummer waarmee u kans maakt op het winnen van 1.000.000 (EEN MILJOEN!!!!) euro.
05-09-2011, 20:50 door Nietsnut
Door Anoniem: Ook zo moe van al die databases vol met persoonsgegevens? Schrijf je dan nu in op onze unieke website registreermenietregister.nl. Na het invullen van uw persoonlijke gegevens, kopie paspoort en telefoonnummer ontvangt u tevens een uniek deelnamenummer waarmee u kans maakt op het winnen van 1.000.000 (EEN MILJOEN!!!!) euro.

ik moest lachen :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.