image

VASCO wil met overheid DigiNotar-hack oplossen

zondag 4 september 2011, 13:23 door Redactie, 10 reacties

Het moederbedrijf van DigiNotar heeft de Nederlandse overheid aangeboden om samen te werken bij het oplossen van het DigiNotar-incident. VASCO kocht DigiNotar in januari voor 10 miljoen euro. Beide bedrijven zijn de afgelopen dagen meerdere malen bekritiseerd omdat ze de aanval zolang stilhielden en nog altijd geen openheid van zake hebben gegeven wat er werkelijk is gebeurd.

Beslissing
Dit weekend gaf VASCO een korte verklaring af. Daarin doet het de overheid een voorstel om personeel te sturen om samen het probleem in kaart te brengen en op te lossen. "We geloven ten zeerste dat het samenwerken met VASCO de juiste beslissing voor de Nederlandse overheid is. We zijn ervan overtuigd dat we samen dit probleem kunnen oplossen", aldus voorzitter en CEO Ken Hunt.

Begin dit jaar omschreef het Amerikaanse bedrijf DigiNotar nog als een "waardevolle toevoeging" aan de eigen PKI-oplossingen.

Reacties (10)
04-09-2011, 13:35 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-09-2011, 13:36 door Anoniem
Dus onze Nederlandse overheid besteed certificaten uit aan een Amerikaans commercieel !!! bedrijf ?!?!?!?!?!?!

Maakt het nu uit of de boel gehackt is of aan de Amerikanen wordt overhandigd? De Amerikanen en Israëlisch maken Stuxnet en Iran hackt terug; actie is reactie, logisch toch. Wanneer dringt het tot Overheden door dat ze zelf al die rotzooi veroorzaken?
04-09-2011, 13:55 door CSO.
Hahaha, die Vasco toch. Eerst de boel op zijn beloop laten en dan alsnog proberen te doen alsof ze de meest geschikte partij zijn om dit probleem op te lossen. En de term 'samenwerken' lijkt me gezien deze situatie ook niet op zijn plaats; onvolwaardelijk meewerken lijkt me gepaster. *Kansen verkeken Vasco*
04-09-2011, 16:04 door _Peterr
Certificaten bij een Amerikaans bedrijf. Verisign is dat ook en Thawte is zuid Afrikaans? Onze paspoorten worden al jaren uitgegeven bij een Frans bedrijf genaamd Sagem die dus ook toegang heeft tot onze vingerafdrukken.

Dat lijkt me tevens een niet gewenste situatie.
04-09-2011, 16:35 door Anoniem
Ook al staat de fysieke apparatuur nog hoofdzakelijk in Nederland, het systeembeheer betreft de servers van onze overheid en onze verzekeraars, met AL onze vertrouwelijke en persoonlijke gegevens, zijn stilletjes aan allemaal ge-outsourced naar India, zonder dat iemand er maar een haan naar kraait; al onze 'dure' IT-ers staan op straat en voor een prikkie worden al onze gegevens beheerd door Indiërs. Naast dat rijst mij de vraag: hoe goed hebben de Indiërs hun beveiliging op orde?
04-09-2011, 18:29 door Bitwiper
Kansloos.
04-09-2011, 21:07 door Anoniem
Bij Vasco worden ze pas wakker nu ze 10 miljoen in het afvoerputje zien verdwijnen. Laat de overheid / logius / govcert aub verstandig zijn en onder het verliezen van vertrouwen een compleet wantrouwen verstaan en niet verder met die gasten in zee gaan. Er zijn wel heel wat betere experts, zeker die meer te vertrouwen zijn dan dit groepje. Overigens zal Vasco / Diginotar wel moeten meehelpen aan onderzoek zodra justitie bij ze op de stoep staat. Geen meerwaarde dus in die zogenaamde aanbieding van Ken Hunt.
04-09-2011, 21:56 door quikfit
VASCO? FIASCO bedoelen ze zeker....
06-09-2011, 22:58 door Anoniem
Er gaan hele vreemde verhalen rond over een soort nieuwe wereld orde die totale controle over mensheid wil krijgen waarbij alle gegevens van burgers toegankelijk zijn van de organisatie. Waar of niet waar, deze hack, zonder dat Diginotar iets ondernam kan er wel voor zorgen dat onze gegevens in het buitenland terecht komen. Op een ander blog werd geschreven dat Diginotar niets ondernam terwijl waar werd genomen dat er iets niet klopte, er niets werd gedaan toen er misbruik werd gemaakt van de certificaten enz. Het lijkt er dan op dat ze bewust en doelgericht hebben laten gebeuren. Onze gegevens kunnen nu dus ergens anders liggen.
15-09-2011, 17:37 door Anoniem
Diginotar was 'n restant uit het Maurice de Hon vehicle NewEconomy, en is langs slinkse weg bij prive personen terechtgekomen.
Afgelopen jaren w.o. vivendi media, die grootaandeelhouder was, verkocht in 2009 aan de Grote Schulpe

Fox-it onderzoek heeft al aangegeven dat er de laatste 2 jaren de software bij diginotar niet meer update was.!
Vasco heeft overgenomen voor 10 miljoen. Maar staat nog 1.4 miljoen op borgrekening ingeval er lijk in kast wordt gevonden.Nou die is er nu wel:)

Mijn mening: Hoe is het mogelijk dat de NE Overheid met zo'n smoezelig bedrijfje destijds,lang geleden ,in zee is gegaan ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.