image

Ook Microsoft verbant DigiNotar uit browser

zondag 4 september 2011, 11:31 door Redactie, 3 reacties

In navolging van Mozilla en Google heeft ook Microsoft DigiNotar permanent uit de eigen browser verwijderd. "We zijn bezig om alle DigiNotar Certificate Authorities naar de Untrusted Root Store te verplaatsen, wat de toegang ontzegt tot elke website die DigiNotar Certificate Authorities gebruikt", aldus het Microsoft Security Response Team via Twitter. Eerder kreeg het gehackte Nederlandse bedrijf al "levenslang" in de Tor-browser, Firefox en Google Chrome. In eerste instantie blokkeerde Microsoft alleen de DigiNotar eigen merk certificaten, maar daar zijn nu ook de PKI Overheid certificaten die het bedrijf uitgaf bijgekomen.

Gebruikers van Vista, Server 2008 en Windows 7 hoeven niets te doen om zich tegen DigiNotar-certificaten te beschermen, omdat de verwijdering uit de Microsoft Certificate Trust List automatisch plaatsvindt. Voor Gebruikers van Windows XP en Server 2003 zal er later een update verschijnen die dit regelt.

Reacties (3)
04-09-2011, 12:20 door Anoniem
Erg gevaarlijk bedrijfsrisico dit. Een fout en je bedrijf ligt ook meteen omver denk ik zo.
04-09-2011, 12:27 door Anoniem
Goede zaak! Alleen levert dit heel wat problemen op voor dienstverlening door organisaties die gebruik maken van de Digninotar CA. Hoe snel zullen alle betrokkenen daar een oplossing op vinden (als ze al op de hoogte zijn...)
04-09-2011, 18:11 door Bitwiper
Als ik me niet vergis gebruikt een groot deel van de overheid nog Windows XP en moet dus wachten op de update. ben benieuwd hoeveel overheid admins maatregelen gaan nemen voordat Microsoft met genoemde update komt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.