image

Adobe waarschuwt voor lekken in Reader en Acrobat

zaterdag 10 september 2011, 09:01 door Redactie, 2 reacties

Adobe zal aanstaande dinsdag als onderdeel van de eigen patchcyclus updates voor Adobe Reader en Acrobat uitbrengen, die meerdere beveiligingslekken verhelpen. Net als Microsoft laat Adobe van tevoren weten voor welke producten er updates uitkomen. In tegenstelling tot Microsoft verschijnen updates niet elke maand, maar elk kwartaal.

De updates van dinsdag zijn bedoeld voor Adobe Reader en Acrobat X, 9 en 8 op zowel Windows als Macintosh. Adobe bestempelt de updates als 'critical', wat betekent dat een aanvaller via een kwaadaardige PDF het onderliggende systeem kan overnemen.

Reacties (2)
10-09-2011, 22:51 door Anoniem
Adobe moet zijn producten eens beter 'hacker proof' maken, zal vast niet de laatste update zijn.
12-09-2011, 00:06 door iamhere
Software met zoveel complexiteit als Adobe Reader zal in de praktijk nooit waterdicht zijn. Als je de ontwikkeling van functionaliteit volledig stop zou zetten en je ging je alleen maar concentreren op het foutloos maken van alle code dan zou je misschien na 10 jaar heftig werken iets hebben wat in de buurt van dat ideaal komt. Maar dan zou het meteen ook een hopeloos verouderde applicatie zijn die niemand meer zou willen gebruiken en je klanten zouden al lang zijn weggelopen.

Dus nee, dit zal niet de laatste update zijn en de volgende ook niet, en degene daarop ook niet. Sterker nog. Als er iets duidelijk is, dan is het dat iedere applicatie voortdurend meer geupdate gaat worden, niet minder.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.